Dobra praksa

Cemex Hrvatska

CEMEX grupa globalni je proizvođač građevinskog materijala koja svoje proizvode i usluge nudi svojim klijentima diljem svijeta.

 

Grupa Cemex Hrvatska d.d., kao dio globalne Cemex grupe na teritoriju RH upravlja s tri tvornice cementa smještene u Kaštelima – Sveti Juraj, Solinu – Sveti Kajo  i Klisu – 10. kolovoz. Cemex Hrvatska zapošljava 624 osobe, te je s udjelom od oko 38% (2010.) najveći proizvođač cementa na hrvatskom tržištu. Industrija građevinskog materijala povezana je s gospodarskim uvjetima i ekonomskim ciklusima svake pojedine zemlje u kojoj kompanija posluju. Nedostatak domaćih investicija i stranih ulaganja, jačanje pritiska na snižavanje cijena cementa pod prijetnjom pojačanog uvoza jeftinijeg cementa, visoka nezaposlenost i pesimizam koji prevladava u hrvatskom društvu samo su neke prijetnje iz okoline u kojoj Cemex djeluje. Iako je loše stanje u gospodarstvu negativno utjecalo na poslovanje Cemexa, kompanija nije zaboravila važnost društveno odgovornog poslovanja.

Kao dio industrije koja počiva na prirodnim resursima, Cemexov je imperativ biti lider u održivom razvoju Republike Hrvatske pa se s tim ciljem poduzeće okreće inoviranju proizvodnog procesa i traženju alternativnih izvora energije. Iz tog se stava razvio i projekt Lintar koji se ostvaruje kroz istoimenu poljoprivredno – braniteljsku zadrugu koja se bavi proizvodnjom maslinovog ulja, ali i zbrinjavanjem komine maslina koja se može koristiti kao obnovljivi izvor energije. Cilj je postići održivi razvoj, te u skladu s tim stvoriti uvjete za profitabilnije i učinkovitije poslovanje Cemexa, ali i poboljšati život malog čovjeka.

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: