Dobra praksa

DM

dm je jedan od najvećih drogerijskih lanaca u Europi. 1973. otvorena je prva prodavaonica dm-a u Njemačkoj, a 1996. prva prodavaonica u Hrvatskoj. Danas dm posluje u 156 prodavaonica u 60 gradova u Hrvatskoj. Asortiman obuhvaća više od 16.700 drogerijskih proizvoda iz područja zdravlja, ljepote, dječje hrane i njege, domaćinstva, foto usluga, hrane za kućne ljubimce, tekstila i sezonskih proizvoda, a upotpunjen je s 25 robnih marki dm-a. Dvadeset godina nakon otvorenja prve prodavaonice u Hrvatskoj, dm je vodeća drogerija na hrvatskom tržištu.

 

Temeljem internog istraživanja provedenog na razini dm koncerna te uzevši u obzir podatke koji pokazuju da čak trećina povreda na radu potječe od povreda nastalih ne - pravilnim rukovanjem teretom, dm je 2015. pokrenuo projekt dm…jer tu živim zdravo čiji je cilj staviti naglasak na neprekidno unaprjeđenje zdravlja pomoću edukacija, medicinskih pregleda, masaža, vježbanja i raznih drugih aktivnosti. U sklopu projekta djelatnici imaju mogućnost tri puta tjedno otići na masažu koju provodimo u suradnji sa Zadrugom slijepih i slabovidnih osoba te fizioterapiju koju uspješno provodi tim po - liklinike Sveti Rok iz Zagreba. Uz popuste u fitness centrima diljem RH djelatnicima smo omogućili i vježbanje u dm centrali uz stručno vodstvo. U poslovnoj godini 2016. dm ide korak dalje te pokreće aktivnost Ambasadori zdravlja čiji je glavni cilj djelatnicima osigurati zdravlje na radnom mjestu. Edukacijom u trajanju od četiri dana 43 ambasa - dora usvojila su osnovna znanja iz anatomije, o zdravlju kralježnice, pravilnom držanju, pravilnom dizanju tereta te o mnogim drugim područjima vezanim uz brigu o zdravlju. Projektom smo stavili naglasak na neprekidno unaprjeđenje zdravlja djelatnika.

 

Pitanje prava na zdravlje nerijetko se zanemaruje sve do uspostave dijagnoze. U dm-u iskreno vjerujemo kako svatko ima pravo na pristup standardu života koji omogućuje očuvanje i brigu o zdravlju. Smatramo da je zadaća poslodavca osigurati djelatnicima prostor i uvjete za rad koji omogućuju očuvanje zdravlja, a sudjelovanjem u internom istraživanju, svaki djelatnik pojedinačno ima priliku izravno utjecati na podizanje razine zadovoljstva na radnom mjestu.

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: