Dobra praksa

JGL

Jadran – Galenski laboratorij (JGL) dioničko je društvo za proizvodnju i promet farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda sa sjedištem u Rijeci. Poduzeće je utemeljeno 1991. godine kao prvo u potpunosti privatizirano farmaceutsko dioničko društvo u Hrvatskoj, gdje farmaceutska industrija ima, ne samo vrlo dugu tradiciju, već i potrebna znanja i vještine, te vrlo pozitivne trendove koji obećavaju budući razvoj.

 

U Republici Hrvatskoj je JGL treće poduzeće u nacionalnoj farmaceutskoj industriji, iza Plive i Belupa, a predstavlja i jedno od 200 najuspješnijih poduzeća u zemlji. Transformacija iz lokalnog laboratorija prema jednom od najbrže rastućih farmaceutskih poduzeća na tržištu dogodila se isključivo organskim rastom – razvojem novih proizvoda i osvajanjem novih tržišta, pri čemu je dominacija izvoza u strukturi prodaje rezultat dugogodišnjih napora i ulaganja u konkurentne proizvode, tržišta i kupce. Danas JGL u svom portfelju ima preko 300 vlastitih proizvoda, a fokusirani su na razvoj generičkih lijekova s dodanom vrijednošću koji su na tržištu plasirani pod vlastitim zaštićenim nazivima. Osim učinkovitog pristupa strategiji poslovanja, koja se redovito prilagođava tržišnim promjenama, poduzeće svoj uspjeh pripisuje zaposlenicima, kao najvećem razvojnom potencijalu poduzeća. Sustavna se briga za zaposlenike najviše očituje kroz kontinuirana ulaganja u strukturirani i ciljani razvoj njihovih znanja i vještina, kao i kroz adekvatan sustav plaća i kompenzacija.

Osim navedenih aktivnosti, uspjeh JGL-a pripisuje i se razvijanju svijesti o zaštiti okoliša i odgovornosti prema lokalnoj zajednici,. Taj cilj poduzeće ostvaruje kroz razvijen sustav sponzorstava i donacija putem kojeg podržava projekte koji promiču duh druženja, obrazovanja, sporta i zdravlja, te nastoji pružiti pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: