Dobra praksa

Kuehne + Nagel

Kuehne + Nagel jedna je od vodećih logističkih grupacija u svijetu s preko 63.000 zaposlenih na više od 1000 lokacija i 100 zemalja svijeta, a tijekom 122 godine povijesti evoluirala je od tradicionalnog međunarodnog špeditera prema poziciji vodećeg svjetskog pružatelja inovativnih i potpuno integriranih logističkih rješenja u pomorskom, zračnom i cestovnom prometu, te ugovornoj logistici.

 

Poduzeće svoj poslovni put u Republici Hrvatskoj započinje 1992. godine, a danas sa svoja 133 stručnjaka zauzima vodeće mjesto na domaćem logističkom tržištu. Suvremeno je poslovanje poduzeća usmjereno na logistiku za područje visoke tehnologije, industrijske robe, robe široke potrošnje, te na farmaceutsku industriju uz ponudu prilagođenih i specifičnih usluga te je maksimalno usmjereno na zadovoljavanje potreba klijenata. Društvena odgovornost kompanije počiva na šest stupova razvoja, a to su: sukladnost, kvaliteta, zdravlje i sigurnost, briga o okolišu, zaštita, te održivost, a upravo je specifičnost društveno odgovornog poslovanja u Republici Hrvatskoj glavna razlikovna karakteristika i temelj konkurentske prednosti poduzeća. 2003. godine Kuehne + Nagel Hrvatska, u suradnji s Udrugom za promicanje inkluzije započinje s programom zapošljavanja uz podršku osoba s intelektualnim teškoćama, a danas trajno zapošljava osam osoba s intelektualnim teškoćama, dok gotovo svakodnevno na posao dolazi od 20-40 štićenika Udruge za inkluziju, Centra za odgoj i obrazovanje, te Centra za rehabilitaciju iz Zagreba.

Rad je važan svakom čovjeku jer pruža mogućnost učenja i razvoja, a značajno pridonosi i osjećaju samoostvarenosti i osobne sreće. Kuehne + Nagel, kao jedan od predvodnika ovakve prakse zapošljavanja u Republici Hrvatskoj, predstavlja priliku za liberalizaciju i povećanu socijalnu osjetljivost, te stvaranje kvalitetnog socijalnog kapitala

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: