Vijesti članova

MOJ ZABA START pomaže održive projekte 

Banka će najboljim idejama dodijeliti milijuna kuna poticaja. Tri pobjednika koje odabere stručna komisija dobit će potporu u iznosu od po 100.000 kuna, a iznos potpore za jedan projekt odabran od strane javnosti je 33.000,00 kn. Prijave se primaju do 01. prosinca 2014.

 

Prijavite svoju poduzetničku ideju: http://hrpsor.hr/zabastart/

 

Zagrebačka banka i u 2014. nastavlja s projektom MOJ ZABA START. Kroz tri natječaja – Moja zelena zona za zeleno poduzetništvo; Moja prilika za inovativne poduzetničke i start up projekte; Moja kreativna crta za kreativnu industriju – Banka će podržati održive projekte i dodijeliti najboljim idejama ukupno milijuna kuna poticaja.

 

Cilj je ovog projekta potaknuti pozitivnu poduzetničku klimu i podržati realizaciju projekata koji će imati svoju tržišnu vrijednost, koji su poslovno opravdani te na odgovarajući način, doprinose stabiliziranju i jačanju hrvatskog gospodarstva. Nakon uspjeha projekta MOJ ZABA START u 2013., na koji se prijavilo čak 420 inovativnih poduzetničkih ideja, Zagrebačka banka podržat će nove poslovno kvalitetne priče, uz brojne partnere i ambasadore koji dolaze iz redova uspješnih poduzetnika.

 

S radom je krenula i internetska stranica Moj Zaba Start (www.mojzabastart.hr) na kojoj se mogu pronaći sve detaljnije informacije o projektu i natječajima te dodatni sadržaj vezan uz prošlogodišnje pobjednike, smjernice za pripremu poslovnog plana i prijavnice.

 

Projektom MOJ ZABA START i ove je godina namjera nagraditi najinovativnije i tržišno utemeljene poduzetničke ideje iz područja zelenog poduzetništva, poduzetništva u kreativnoj industriji i inovativnih start up koncepata koje imaju za cilj pokretanje novog projekta ili razvoj i širenje postojećeg projekta korištenjem inovativnih rješenja. Svim finalistima omogućit će se edukacija kroz radionice vezane uz poslovno planiranje kako bi mogli uspješno upravljati poslovnim procesima i financijama te uspješno savladavati izazove tržišta.

 

U svakoj kategoriji tri pobjednika koje odabere stručna komisija dobit će potporu u iznosu od po 100.000 kuna, a iznos potpore za jedan projekt odabran od strane javnosti je 33.000,00 kn. Prijave se primaju do 01. prosinca 2014.

 

Natječaji projekta MOJ ZABA START su sljedeći:

 

  1. MOJA ZELENA ZONA – ovim natječajem pružit će se potpora inovativnim i održivim projektima korištenja zelenih tehnologija i energetske efikasnosti. Partneri natječaja su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, REGEA (Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske) i Savjet za zelenu gradnju. Ambasadori su Bioinventa, ekoknjižnica Vukovar, ekološko poljoprivredno gospodarstvo Sever i Membrain.

 

  1. MOJA PRILIKA – potpora inovativnim poduzetničkim idejama i konceptima s cilj promocije i unapređivanja poduzetničke kulture te samozapošljavanja i zapošljavanja pogotovo mladih. Partneri natječaja su BICRO, HAMAG, Sense Consulting, Sveučilište u Zagrebu i Udruga inovatora Hrvatske. Ambasadori su Adria Scan, informatičko učilište Algebra, tvrtka Pet minuta i prvi hrvatski web shop Pokloni me.

 

  1. MOJA KREATIVNA CRTA – potpora projektima iz područja kreativne industrije (oglašavanje, arhitektura, obrtništvo, dizajn, grafički dizajn, moda, film & video, muzika, scenske i izvođačke umjetnosti, digitalni mediji) koji podrazumijevaju inovativan, kreativan i održiv pristup. Partneri natječaja su agencija Bruketa&Žinić, Hrvatska obrtnička komora, Jasna Jakovljević iz HNK Varaždin i Dean Sinovčić, filmski kritičar. Ambasadori su print Cerovski, nakladnička kuća Faktura, privatno kazalište Planet Art i Studio Grupa.

 

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: