(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

Održan Forum Saveza za rodnu ravnopravnost

Održan Forum Saveza za rodnu ravnopravnost 1 - hrpsor Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj

Piše: HR PSOR

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka 2021., u organizaciji HR PSOR-a održan je Forum Saveza za rodnu ravnopravnost

Savez za rodnu ravnopravnost predstavlja mrežu kompanija koje se zalažu za povećanje broja žena na rukovodećim i drugim mjestima i jednake plaće za isti rad žena i muškaraca.
Savez djeluje unutar Povelje o raznolikosti čiji je nositelj HR PSOR, a trenutno okuplja kompanije koje zapošljavaju preko 5000 zaposlenika u Hrvatskoj. Cilj Saveza je proširiti ga na što veći broj kompanija koje će razmjenjivati znanja i interne prakse za postizanje rodno ujednačenih radnih okruženja, jednakih plaća za isti rad i jednake zastupljenosti žena i muškaraca.
Na Forumu Saveza govorili su predstavnici članica Saveza i druge stručne govornice i govornici te dužnosnice rodne ravnopravnosti. Tema je bila kako poticati rodnu ravnopravnost u vrijeme pandemije. Skup je moderirala Mirjana Matešić, a izlaganje su imali Marija Selak Raspudić, predsjednica Saborskog odbora za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Anna Collins-Falk, starija savjetnica i međunarodna koordinatorica, Švedska agencija za rodnu ravnopravnost.
Na okruglom stolu, na temu Izazovi i rezultati članica Saveza sudjelovali su Damir Nevjestić, predsjednik uprave, AstraZeneca; Maja Crnjak, direktorica ljudskih resursa, Erste banka; Ana
Hanžeković, predsjednica uprave, Hanza Media i Ana Sklopan, People planning specialist, IKEA Hrvatska.

Članak u PDF formatu preuzmite ovdje.

bookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram