Dobra praksa

Oikon

Za Oikon se može reći da svoje poslovanje temelji na društveno odgovornom poslovanju u pravom smislu te riječi, s obzirom na to da se radi o Institutu za ekologiju koji djeluje na području zaštite okoliša, industrijske ekologije, okolišne medicine, obnovljivih izvora energije, zaštite prirode, upravljanja prirodnim resursima, krajobrazne arhitekture, IT-a i GIS-a, daljinskog istraživanja i telemetrije, te okolišnog modeliranja.

 

Poduzeće je osnovano od strane supružnika koji su se obrazovali na sveučilištima u Australiji i učili o tehnološkim i tehničkim dostignućima u vrijeme kada je u Republici Hrvatskoj kao komunističkoj zemlji napredak mladih i ambicioznih ljudi u društvu bio ograničen. Nakon što je Republiku Hrvatsku pogodio rat, vratili su se u zemlju kako bi stečenim znanjima pomogli u obnovi i razvoju. Uspješno poslovanje poduzeća rezultat je napora svih zaposlenika u izgradnji održivog ljudskog društva u suglasju s prirodom, što se postiže iskrenim i otvorenim odnosom prema zaposlenicima, klijentima, dobavljačima i zajednici.

Posebna pozornost u poduzeću pridaje se zadovoljstvu zaposlenika pri čemu ih se potiče na volontiranje i doniranje, a i poduzeće dio svoje dobiti daje u dobrotvorne svrhe. Kako bi se osiguralo da su u poduzeću pravi zaposlenici, velika pozornost pridaje se njihovoj selekciji, nakon čega se kontinuirano ulaže u njegovo obrazovanje, kako na poslijediplomskim studijima, tako i brojnim stručnim edukacijama. Iako ova ulaganja nose sa sobom rizike s kojima se vlasnici svakodnevno susreću, u poduzeću ne razmišljaju o smanjenju ulaganja u zaposlene već pronalaze načine za još bolji odnos i njihovo veće zadovoljstvo

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: