Dobra praksa

PBZ

Privredna banka Zagreb druga je najveća banka u Republici Hrvatskoj po visini bruto dobiti i kontinuitetom poslovanja još od 1966. godine. Danas je Privredna banka Zagreb moderna i dinamična financijska institucija koja od 2007. godine posluje pod okriljem grupacije Intesa Sanpaolo. Grupacija je međunarodno nagrađivana za aktivnosti na području društveno odgovornog poslovanja, posebice u segmentu ekološke osviještenosti.

 

Privredna banka Zagreb dijeli strategiju sa Intesa Sanpaolo grupom, a u kontekstu Republike Hrvatske nastoji igrati proaktivnu ulogu u društvu te usmjerava napore u pokretanje i usmjeravanje ideja koje će unaprijediti kvalitetu života u državi. Tako ulaže u obrazovanje i profesionalni razvoj zaposlenika, aktivno donira i sponzorira projekte koji pridonose razvoju lokalnih zajednica, kulturne događaje i manifestacije, društveno korisne projekte te značajnu pozornost pridaje utjecaju vlastitog poslovanja na okoliš. Projekt kojim se posebno ponosi jest “Upravljanje osobnim financijama” pokrenut u suradnji s Hrvatskom udrugom banaka i još pet banaka članica 2006. godine. Radi se o interaktivnim radionicama za građane, na kojima je do danas sudjelovalo preko 1650 polaznika.

Banka ove radionice smatra izuzetno bitnima za ostvarivanje dugoročnog odnosa sa svojim klijentima, a posebno je zanimljiva međubankovna suradnja gdje se cilj edukacije stanovništva stavlja ispred međusobne konkurencije, što je i u svijetu rijetka pojava.

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: