Konferencije

Peta nacionalna konferencija o DOP-u

U organizaciji HR PSOR-a, u hotelu Esplanade Zagreb, 25. ožujka 2014. godine održana je Peta nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića. U sklopu konferencije koja je ove godine imala naglasak na DOP u ljudskim resursima, dodjeljene su i nagrade Indeks DOP-a.

 

Nacionalna Konferencija o DOP-u je rezultat zajedničke inicijative suradničke mreže organizacija za razvoj društveno odgovornog poslovanja, koje i ove godine nastavljaju tradiciju održavanja konferencije. Pozdravnim govorima konferenciju su otvorili Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a, Sabina Škrtić, pomoćnica ministra gospodarstva, Stella Ronner Grubačić, Veleposlanica Kraljevine Nizozemske,  Hrvoje Dokoza, zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode, Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta te prof.dr.sc. Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske.

Šesti put za redom ove godine, dodijeljene su nagrade Indeksa DOP-a. 

Osim dodjela nagrada tvrtkama najuspješnijim u području DOP-a brojni posjetitelji imali su priliku čuti DOP iskustva iz Nizozemske koje je predstavila Bernedine Bos, voditeljica odsjeka za državna tijela i sektore u nacionalnom centru znanja i umrežavanja za DOP u Nizozemskoj, CSR Netherlands.  

Tijekom konferencije, predavanja su održali i drugi strani gosti. Nadya Zhexembayeva govorila je o važnosti inovacija u pitanjima nedostatnih resursa; Elaine Cohen je održala predavanje o međupovezanosti DOP-a i ljudskih resursa te ujedno moderirala i okrugli stol o istoj temi, dok je Leo Hauska govorio o prelasku na G4 smjernice za izvještavanje.

Na konferenciji su govoril:

Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a  Indeks DOP-a 2008 - 2014

Bernedine Bos, voditeljica Odsjeka za državna tijela i sektore, CSR Netherlands DOP u Nizozemskoj - Kako to radimo?

Elaine Cohen, svjetska stručnjakinja za DOP u ljudskim resursima Kad DOP susretne ljudske resurse

Nadya Zhexembayeva, profesorica održivog razvojana IEDC-Bled School of Management, centru za obrazovanje izvršnih menađera u Sloveniji

Leo Hauska, stručnjak za G4, smjernice za izvještavanje GRI-a, predsjednik uprave Hauska & Partner grupe Kako prijeći na G4 smjernice za izvještavanje

Maja Pokrovac, koordinatorica GC Hrvatska, HUP  CSR for All

 

Mirna Maravić, viša stručna savjetnica, Ministarstvo gospodarstva
Daria Mateljak, direktorica za Hrvatsku, partner, Hauska i Partner
Mirjana Matešić, ravnateljica, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj
Mislav Ante Omazić, profesor, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Dijana Varlec, stručna suradnica, Hrvatska gospodarska komora
 

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: