Dobra praksa

PIK Vrbovec mesna industrija

PIK Vrbovec mesna industrija d.d. hrvatsko je dioničko društvo iz Vrbovca čija je osnovna djelatnost proizvodnja i promet mesa te mesnih prerađevina. Danas predstavlja vodeće poduzeće u mesnoj industriji kako Republike Hrvatske, tako i regije.

 

Visoki standardi kvalitete, kontinuirano ulaganje u rast i razvoj proizvodnje, te širok asortiman svježih, zamrznutih, trajnih i polutrajnih mesnih proizvoda obilježja su poslovanja zahvaljujući kojima se PIK Vrbovec nalazi na vrhu hrvatske mesoprerađivačke industrije, a dugoročna strategija poduzeća proizlazi iz toga da bi se mogao povećati doseg i profitabilnost organskim i neorganskim rastom na domaćem tržištu i/ili prisutnošću na stranim tržištima. Ključni čimbenici uspjeha povećani su tehnološki i zdravstveni standardi, a kako bi se svi ti standardi učinkovito zadovoljili i implementirali, unutar poduzeća je potrebno razviti snažno i društveno odgovorno poslovanje. Upravo su proaktivan razvoj ljudskih potencijala, zaštita okoliša i kontinuirana suradnja s lokalnom zajednicom postulati društveno odgovornog poslovanja za PIK Vrbovec d.d. U poduzeću se pozornost posvećuje razvoju svih zaposlenika, a pogotovo menadžera svih razina i to kroz ciljane razvojne programe koji su bazirani na prethodno definiranim kompetencijama, dok je razvoj svakog menadžera specifičan i odgovara individualnim potrebama.

Upravljanje okolišem provodi se u skladu s temeljnim zakonima zaštite okoliša, te temeljem vlastitih specifičnosti propisanih Politikom upravljanja okolišem, zdravljem i sigurnošću. Što se suradnje s lokalnom zajednicom tiče, poduzeće svake godine izdvaja sredstva namijenjena sponzorstvima i donacijama raznim organizacijama i privatnim osobama, a svako se sponzorstvo evaluira i procjenjuju se pozitivni efekti na poslovanje kompanije

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: