Dobra praksa

PODRAVKA

GRUPA PODRAVKA jedna je od najvećih prehrambenih kompanija sa sjedištem u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi i druga po veličini farmaceutska kompanija u Hrvatskoj. Jedina smo hrvatska multinacionalna prehrambena kompanija s uredima u 24 zemlje diljem svijeta i prisutnošću brandova i proizvoda na 68 internacionalnih tržišta. Svjesna svog utjecaja i odgovornosti prema društvenoj zajednici, Podravka je aktivno uključena u životne procese zaposlenika, ali i cijele zajednice u kojoj djeluje.

 

Udruga volontera Podravke PULS, skraćenica za izraz Podravkaši u lancu sreće, nastala je u okviru SHAPE pripravničkog programa u sklopu kojeg mladi visokoobrazovani zaposlenici rade na grupnim projektima. Udruga je na inicijativu pripravnika izašla iz okvira prijedloga rješenja zadatka te je i formalno – pravno osnovana. Okupila je Podravkaše koji se većinom ranije nisu realizirali kroz volontiranje, danas broji 138 članova i u tri godine odrađene su 24 aktivnosti. Ciljevi PULS-a su promicanje ideje o volontiranju, pružanje pomoći potrebitima te osiguranje i poboljšanje kvalitete života socijalno ugroženim i isključenim društvenim skupinama. Uprava kompanije pruža Udruzi snažnu podršku i Podravka uvijek spremno odgovara na potrebe osjetljivih skupina u društvu na poziv PULS-a, pozivajući poslovne partnere da čine isto. 

 

PULS predstavlja iskorak iz dosadašnjeg okvira djelovanja i nudi okvir kojim osiguravamo sigurnu i poticajnu radnu okolinu u kojoj različitost znanja i identiteta stvara dodanu vrijednost za našu kompaniju, potiče na građanski angažman i podizanje svijesti o specifičnim problemima ljudskih prava u zajednici. 

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: