(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

Poslovna inteligencija d.o.o. novi su potpisnici Povelje o raznolikosti

Poslovna inteligencija uspješna je ICT konzalting tvrtka koja ima urede u nekoliko europskih zemalja i broji preko 150 zaposlenih.

Svojim uslugama i rješenjima prisutni su na globalnom tržištu i godinu za godinom bilježimo rast, kako u smislu poslovnih rezultata, tako i u broju zaposlenih. U tom procesu, na razini organizacije i kao poslodavci moramo voditi računa o tome kako upravljati svim promjenama koje rast prate. Dio toga je i upravljanje ljudima i kulturom unutar organizacije i kontekstu toga, različitost doživljavamo kao jednu od važnih tema. Kako pojimamo i tretiramo različitosti, kako se nosimo s njima? Općenito, što činimo da bismo bili dobri kolege jedni drugima i koliko smo svijesni vlastite odgovornosti u tom kontekstu.

“Potpisivanje Povelje je u potpunosti dobrovoljno. Mi zaista nismo deklarativno potpisali dokument i stavili kvačicu pored tog zadatka, već je u našem slučaju to posljedica dubljih promišljanja na razini upravljanja oragnizacijom. Smatramo da je nužno da se bavimo sami sobom, da osvještavamo vlastito djelovanje i razmatramo načine i smjerove našeg razvoja. Ovo je tek jedan korak i javno iskazan stav da nam je stalo.”, izjavila je članica Uprave Poslovne inteligencije Anita Cvetić Oreščanin, prilikom potpisivanja Povelje.

Poslovna inteligencija d.o.o. novi su potpisnici Povelje o raznolikosti Društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj - Dop.hr

U Poslovnoj inteligenciji je zaposleno 51 % žena, a Upravu čine tri žene i jedan muškarac, što je iznad globalnog prosjeka općenito, i iznad prosjeka u IT industriji.  Kako god, jasno nam je da priča tu ne staje i ovim postupkom se nastojii postići razvoj vrijednosti u izgradnji korporativne kulture, ugodno radno okruženje, ali i bolji pristup klijentima diljem svijeta.

„Nije tajna da različito razmišljamo, da smo različitih backgrounda, izgleda, kilaže, različitih uvjerenja i tako dalje. I svi, bez iznimke imamo predrasude. Željeli smo iskoristiti priliku da kroz listopad, koji je ujedno i Global Diversity Awareness Month naučimo više o sebi, drugima i svijetu koji se stalno mijenja, baš kao i naša organizacija. Mi u IT sektoru i sami značajno doprinosimo brojnim promjenama, pa zašto onda da ne bismo bili ti koji promjene i različitosti spremno prigrle?“, istaknula je gospođa Cvetić Oreščanin u svom obraćanju zaposlenicima povodom potpisivanja Povelje.

bookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram