Skupovi

Predstavljen novi koncept GRI standarda

Više od četrdeset sudionika imalo je priliku čuti predstavljanje novih GRI standarda koje se održalo 29.06.2016 u Kući Europe

 

Novi koncept GRI standarda detaljno je predstavila ravnateljica HR PSOR-a Mirjana Matešić.

Predstavljanjem su obuhvaćeni razlozi odnosno ciljevi prelaska na GRI standarde, ključne promjene u odnosu na G4 smjernice, zatim koristi prelaska te očekivani rokovi tj. ključni datumi koji obuhvaćaju javnu raspravu, odobrenje završnih standarda, datum početka korištenja i očekivani prelazni period sa G4 smjernica na standarde.

Nakon predstavljanja održan je panel u kojem su sudjelovali Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a, Marta Bogdanić, izvršna direktorica investicija koncerna Agrokor i Daria Mateljak, direktorica za Hrvatsku i partner iz Hauske & Partner. U raspravi su sudjelovali i sudionici s vrlo zanimljivim pitanjima i komentarima vezanim za razloge prelaska G4 smjernica na GRI standarde. Svi su se složili da su novi standardi stavili fokus na objedinjavanje određenih aspekata kao i dobrobit prelaska sa smjernica na standarde jer se time daje veća važnost i kredibilitet na nešto što je mjerljivo i provjerljivo. Isto tako je naglašeno da je svrha izvještavanja u promišljanju vlastitih strategija kao i razmjeni percepcija s dionicima. Vrlo je važno prilikom izrade izvještaja prepoznati one dionike kojima je izvještavanje namijenjeno.

Prezentaciju s predavanja u kojoj možete naći detaljnije informacije možete pronaći ovdje.

 

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: