Novosti

PRODUŽEN natječaj Indeksa DOP-a

Produžen je natječaj Indeksa DOP-a do do 23. listopada, a nagrade najuspješnijim poduzećima bit će uručene na 11. konferenciji o DOP-u, 19. i 20. studenoga u Hotelu Esplanade Zagrebu organizaciji HR PSOR-a.

 

HR PSOR i HGK po dvanaesti put provode natječaj Indeks DOP-a. Natječaj je produžen je do 23. listopada, a nagrade najuspješnijim poduzećima biti će uručene na 11. konferenciji o DOP-u, 19. i 20. studenoga u Hotelu Esplanade Zagreb.

Metodologija Indeksa DOP-a razvijena je zahvaljujući odobrenim projektnim sredstvima HR PSOR-u, a razvijena je u suradnji s HGK. 

Samo dobri poslovni rezultati nisu više mjerilo uspješnosti, za uspjeh je potrebna integracija DOP-a u strategije i politike poslovanja. Tome u prilog govori činjenica da poduzeća koja sudjeluju u natječaju Indeksa DOP-a imaju vidljivo bolje poslovne rezultate od ostalih zahvaljujući zadovoljstvu zaposlenika. Na primjer prosječna plaća je 23 % veća, a zaposlenici ostvaruju neke od povlastica koje su iznad zakonom propisanih. Poduzeća sudjelovanjem u natječaju imaju mogućnost samoprocjene svojeg nefinancijskog utjecaja kao i usporedbe s ostalima. 

Metodologiju Indeksa DOP-a razvili su Hrvatski poslovni savjet za održivi razvo i Zajednica za društveno odgovorno poslovanje, a sudjelovanjem u natječaju poduzeća imaju mogućnost dobiti objektivnu procjenu vlastitih dobrovoljnih praksi i usporediti ih s praksama drugih hrvatskih poduzeća.

Ukoliko poduzeća nisu dobile poveznicu za upitnik, a žele pristupiti natječaju neka se obrate na e-adresu: indeks@dop.hr ili katarina.plecas@hrpsor.hr, ili na telefon: 01 4836 650, 091 4836 650

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: