Skupovi

Tematski skup – Energetska učinkovitost - investicija, a ne trošak - Kako zakonske obveze pretvoriti u poslovne prednosti?

Tematski skup održan je 22. studenog 2016. a namijenjen je članovima uprava, direktorima, voditeljima jedinica proizvodnje i održavanja, ostalim zainteresiranim osobama

 

 

 

Energija je ključan preduvjet današnjeg poslovanja i napretka. Ona je nužan resurs koji zbog globalnih kretanja ima sve veći utjecaj na život i gospodarstvo. To je osobito važna činjenica za poduzeća koja utjecanjem na potrošnju energije izravno utječu na operativne troškove poslovanja.
Zakon o energetskoj učinkovitosti donosi novosti u pristupu upravljanja energijom. On predviđa primjenu odgovornih praksi koje podrazumijevaju praćenja, mjerenja i planski pristup potrošnji.
Planske investicije u upravljanje energijom i energetsku učinkovitost dokazano donose brojne poslovne koristi i prednosti. Vodeće međunarodne organizacije odabrale su normu ISO 50001 kao alat za primjenu najbolje prakse upravljanja energijom ne samo s ciljem zadovoljenja regulatornih zahtjeva, već i zbog dokazanih prednosti koje njena primjena donosi.
Tematski skup dati će informacije o tome kako nove obveze u području energetske učinkovitosti pretvoriti u poslovne prednosti te kako malim, ali sustavnim promjenama postići značajne pozitivne rezultate i uštede.

 

PROGRAM:
Uvod - energija i njena uloga u održivom razvoju, Mirjana MATEŠIĆ, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj
Uštede korištenjem norme ISO 50001 – kako to rade međunarodni lideri, Ranko REŽEK
Predstavljanje primjene upravljanja energijom tvrtke Cemex Hrvatska
U pozadini norme ISO 50001 – primjeri dobre prakse, Damir GRGOROVIĆ i Goran ŠEPIĆ
Zašto ulagati u energetsku učinkovitost i održivi razvoj, Boris NJAVRO

 

PREDAVAČI:

Ranko Režek, magistar elektrotehnike i magistar znanosti ekonomije s dugogodišnjim iskustvom rada u telekomunikacijskom i IT sektoru. U tvrtci DNV GL kao direktor tržišta za Hrvatsku i 5 zemalja u okruženju uključen je u projekte promocije i edukacija tvrtki u području upravljanja energijom i održivom poslovanju općenito. Predsjednik je upravnog vijeća Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

Damir Grgorović, diplomirani inženjer sa 4-godišnjim iskustvom rada na poslovima izvršnog direktora tvrtke Rudan d.o.o. Provođenjem niza velikih projekata u području energetske učinkovitosti postignuti su značajni efekti ušteda te je tvrtka lider u tom području, posebice primjenom ESCO modela. Iskustva obuhvaćaju djelatnost usluga tipa “ključ u ruke”, od snimke stanja, procjene potencijala investicije u energetsku učinkovitost, monitoringa, uvođenje sustavnog gospodarenja energijom do provođenja konkretnih projekata energetske učinkovitosti.

Goran Šepić, diplomirani inženjer elektrotehnike sa MBA diplomom. U tvrtki Rudan više od 5 godina na poziciji direktora razvoja i sektora energetske učinkovitosti 2-godišnjim iskustvom u provođenju projekata i primjeni ISO standarda. Razvijao je sustave monitoringa energije i vode, a mjere energetske učinkovitosti uspješno implementirane kod preko 150 različitih klijenata. Certificirani je lead auditor za normu ISO50001.

Boris Njavro, inženjer elektrotehnike, u Schneider Electricu radi na poziciji voditelja prodaje u segmentu naprednih rješenja za energetske sustave (smartgrid), koji obuhvaća softverske proizvode i usluge za optimiranje rada sustava nužnih za funkcioniranje svake životne cjeline: opskrba el. energijom, pitkom vodom, plinom, toplinom... Iskustvo je stekao kroz gotovo 20 godina rada s klijentima iz ključnih energetskih subjekata u Hrvatskoj i inozemstvu: HEP, PLINACRO, HOPS, ELEKTRO PRIMORSKA, ELEKTROPRIVREDA BIH i dr. Tijekom rada dodatno se i educirao na EMBA studiju u Cotrugli Business School.

 

 

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: