Skupovi

TEMATSKI SKUP “Upravljanje energijom - kako zadovoljiti zakonske zahtjeve i ostvariti uštede”

U organizaciji HR PSOR-a i DNV-GL-a te uz podršku HGK-a i FZOEU-a 26.05.2015. održan je tematski skup Upravljanje energijom, Jeste li upoznati s novostima koje donosi zakon o energetskoj učinkovitosti te kako ga iskoristiti kao temelj za ostvarenje ušteda u poslovanju?

 

Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskoga poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), otvorila je skup i naglasila važnost ulaganja gospodarskih subjekata u mjere energetske učinkovitosti, osobito u smislu održivosti upravljanja resursima koji su nam dani na raspolaganje.

Krešimir Štih, tajnik Udruženja energetike pri Sektoru za industriju Hrvatske gospodarske komore, pozdravio je prisutne u ime Hrvatske gospodarske komore te je naglasio kako je u proteklih nekoliko tjedana održan niz skupova čiji je fokus bio upravo na energetskoj učinkovitosti, informiranju članica o obvezama koje im proizlaze iz zakonodavnog okvira te mogućnostima financiranja projekata iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti.

U stručnom dijelu skupa Fiona Healy, osoba odgovorna za razvoj i primjenu projekata upravljanja energijom i energetskom učinkovitošću DNV GL ureda u Milanu, predstavila je prisutnima međunarodne trendove i pokazatelje u sustavu upravljanja energijom, iznijela je povezanost upravljanja energijom i održivost poslovanja te predstavila izazove i očekivanja u vezi sa sustavima upravljanja energijom u nadolazećem razdoblju.

Franjo Potak, tehnički direktor DNV GL, predstavio je prisutnima zakonodavni okvir u vezi s energetskom učinkovitošću, način na koji se tvrtke mogu uskladiti s navedenim zahtjevima, osnove u vezi s normom ISO 50001 – sustava upravljanja energijom, te sam proces certificiranja putem internih KNV GL procedura.

Na kraju skupa, Irena Dubravec, voditeljica Službe za sustavno gospodarenje energijom u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, upoznala je prisutne, putem vrlo detaljne prezentacije, sa svim programima Fonda, na raspolaganju za financiranje projekata gospodarstvenika u 2015. godini.

Prezentacije stručnih izlaganja možete naći u nastavku:

Fiona Heley, DNV-G, Italy- Energy Management

Franjo Potak, DNV-GL Hrvatska- Upravljanje energijom

Irena Dubravec, FZOEU - Mogućnost sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije

Film sa skupa: https://www.youtube.com/watch?v=FX9w87JL7xA

PREDAVAČI

Fiona Healy: vodeći ocjenitelj i predavač za sustave upravljanja energijom. Magistrirala je i doktorirala kemiju na sveučilištima u Irskoj i Engleskoj. Zaposlena u DNV GL uredu u Milanu u Italiji na poziciji osobe odgovorne za razvoj i primjenu projekata upravljanja energijom i energetske učinkovitosti. Aktivno sudjeluje i vodi veći broj međunarodnih projekata upravljanja energijom, energetskih audita te projekata certifikacije, GAP analiza sustava energetske učinkovitosti i edukacija prema normi ISO 50001 kako globalnih organizacija, tako i manjih poduzeća i pojedinaca uključenih u projekte energetske učinkovitosti.
Franjo Potak: vodeći ocjenitelj i predavač za sustave upravljanja energijom. Diplomirani je inžinjer strojarstva sveučilišta u Zagrebu. Najznačajnija poslovna iskustva stekao je dugogodišnjim radom u poduzeću Končar Generatori i motori te u DNV GL u kojoj obavlja funkciju tehničkog direktora, vodećeg ocjenitelja i predavača za sustave upravljanja kvalitetom, okolišem i energijom. Edukaciju za sustave upravljanja energijom završio je u Rotterdamu u Nizozemskoj. Kao predavač aktivno sudjeluje na svim važnijim konferencijama i stručnim skupovima s ciljem edukacije poslovnog sektora u Hrvatskoj i regiji.

 

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: