(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

U Rijeci, u Exportu na Delti u srijedu, 14. listopada 2020.g. održano je svečano potpisivanje “Povelje o raznolikosti“ te obilježavanje završetka EU projekta Diversity Mixer

U Rijeci, u Exportu na Delti u srijedu, 14. listopada 2020.g. održano je svečano potpisivanje “Povelje o raznolikosti“ te obilježavanje završetka EU projekta Diversity Mixer 1 - hrpsor Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj

Povelja o raznolikosti inicijativa je pokrenuta u 16 zemalja Europske unije, a koju financira Europska komisija. U Hrvatskoj je razvijena je u sklopu zajedničkog projekta Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) te partnera iz Slovenije i Rumunjske.

Povelju o raznolikosti u Rijeci je potpisalo tridesetak organizacija, udruga i poduzeća koja djeluju u okviru kulturnog sektora, među kojima su: Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Opart, Društvo za istraživanje i potporu, Udurga za sindrom down, Centar za odgoj i obrazovanje, Kazališna radionica Malik Rijeka, Distune Promotion, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Novi turizam d.o.o., Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA, Udruga 4KROZ4, Udruga PaRiter, Udruga “Poslovni klub PartneRI”, Liburnia Film festival, Obrat, Udruga Okodoko, Kreativni kolektiv Kombinat, Udruga Ri Rock, Mikser d.o.o., Udruga Tororo, Udruga 3. zmaj, Sveučilište u Rijeci, Plesna grupa Flame i Udruga Žmergo.

Vođena temeljnim načelom “Jednaki u raznolikosti” Povelja u cilju ima doprinijeti progresivnom razvoju modernog europskog društva.

Osim potpisivanja Povelje o raznolikosti, na ovom je događanju ujedno obilježen i završetak EU projekta Diversity Mixer koji je RIJEKA 2020 provela zajedno s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, a u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj.
Cilj projekta Diversity Mixer bio je istražiti postojeće prakse menadžmenta različitosti u javnom i privatnom sektoru kulturnih i kreativnih industrija na lokalnom i europskom nivou i identificirati prenosive modele te između ostaloga izraditi preporuke politika u pogledu upravljanja različitostima.

U programu su sudjelovali direktorica RIJEKE 2020 Irena Kregar Šegota, predstavnica partnera na projektu Diversity Mixer s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci Sanja Bojanić, zatim Tatjana Aćimović koja je kao jedna od autorica predstavila Priručnik o raznolikostima i inkluziji u kulturnim i kreativnim industrijama te Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR koja je predstavila samu Povelju.

Izvor: Rijeka 2020

bookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram