Indeks DOP-a

Zatvoren natječaj Indeks DOP-a

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora po deveti put provode natječaj Indeks DOP-a, inicijativu za ocjenjivanje dobrovoljnih društveno odgovornih praksi hrvatskih poduzeća. Natječaj se provodi metodologijom koja omogućava poduzećima objektivnu procjenu svojih društveno odgovornih praksi i usporedbu s praksama drugih ispunjavanjem upitnika dostupnog na mrežnim stranicama.

 

Ove godine, poduzeća koja sudjeluju u natječaju, imali su priliku po prvi puta sudjelovati i u natječaju za POSEBNU NAGRADU ZA LJUDSKA PRAVA.

Više o posebnoj nagradi za ljudska prava, kao i obrazac za prijavu nagrade možete naći ovdje.

 

Mogućnost sudjelovanja u ocjenjivanju imali su sva poduzeća koja su u protekloj, 2015. godini, zadovoljila financijske kriterije poslovanja.

Popunjavanje upitnika Indeksa DOP-a omogućuje velikim poduzećima koja su obveznici nefinancijskog izvještavanja, bolji uvid u zahtjeve i pitanja izvještavanja o održivosti jer su pitanja upitnika usklađena sa zahtjevima i obvezama nefinancijskog izvještavanja.

Pristup upitniku i popunjavanje bio je moguć do 6. studenog 2016. godine, u 18.00 sati. Nakon provedenog automatiziranog rangiranja te ocjene od strane stručnog povjerenstva, najbolja će poduzeća biti nagrađena u sklopu 8. konferencije o društvenom odgovornom poslovanju, koja će se održati 1. prosinca 2016. u Zagrebu.

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: