(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

Zeleno gospodarstvo na Mediteranu

Na radionici se raspravlja o radnoj verziji studije o stanju zelenog gospodarstva u mediteranskoj regiji.

Mediteranska je regija jedna od najosjetljivijih i ranjivih društvenih , kulturnih i ekoloških žarišta na svijetu. Ipak, sadašnje gospodarske prakse i politike prije svega slijede uobičajene modele razvoja koji rezultiraju iscrpljivanju prirodnih resursa i eksternalizaciju negativnih utjecaja.

 Za razliku od tih tradicionalnih ekonomskih modela, zeleno gospodarstvo (Green Economy) promiče sveobuhvatan i ekološki prihvatljiv razvoj na globalnoj i lokalnoj razini, koji prepoznaje ekonomsku vrijednost našeg prirodnog kapitala i pripadajuća dobra i usluga , dok internalizira negativne utjecaje i troškove.

 Ako se pravilno primjenjuje na složen i jedinstven mediteranski kontekst, ovakav pristup može dovesti do uravnoteženog ekonomskog razvoja u ekološki prihvatljivim granicama regije istovremeno smanjujući društvene nejednakosti i poboljšavajući kvalitetu života.

 Više možete saznati na: www.MedGreenEconomy.org

bookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram