(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

6. nacionalna konferencija o DOP-u

6. nacionalna konferencija o DOP-u 1 - hrpsor Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj zajedno sa Hrvatskom gospodarskom komorom, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hauskom & Partner i Udrugom stručnjaka za održivi razvoj održao je 6. nacionalnu konferenciju o društveno odgovornom poslovanju. Konferencija je održana pod pokroviteljstvom prof. dr. sc. Ive Josipovića, predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva gospodarstva u Zagrebu, 10. prosinca 2014. godine u hotelu Esplanade Zagreb

U hotelu Esplanade Zagreb održana je Šesta nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju, u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) te pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića i Ministarstva gospodarstva.
Nacionalna Konferencija o DOP-u rezultat je zajedničke inicijative suradničke mreže organizacija za razvoj društveno odgovornog poslovanja, koje i ove godine nastavljaju tradiciju održavanja konferencije. Na samom početku konferencije, nakon pozdravnih govora, publici se obratio Jacques Spelkens, član uprave najvažnije europske organizacije za primjenu DOP-a, CSR Europe, govoreći o trendovima i praksama DOP-a u poslovanju na razini Europske unije.
O praksama i trendovima društveno odgovornog poslovanja u našoj zemlji govorio je prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, dok je Hrvoje Dragušica, stručnjak za održivi razvoj tvrtke IKEA, predstavio primjere dobrih praksi u Hrvatskoj.

Gradu Puli uručeno je Priznanje za promicanjej i primjenu društveno odgovornog poslovanja. Priznanje je primila zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

U sklopu konferencije održan je i okrugli stol kojeg je moderirao Žarko Horvat, dok su kao panelisti sudjelovali Mislav Galić, izvršni potpredsjednik Agrokora; Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke; Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantik Grupe te Ivo Usmiani, direktor i predsjednik Uprave JGL.

 

Po prvi puta ove godine, u sklopu konferencije je održano i predstavljanje prijavljenih i recenziranih stručnih radova o DOP-u kroz tri panela: Zaštita okoliša i održiva uporaba resursa i energije; Društvena odgovornost na tržištu, odgovornost medija i obrazovanje za DOP; Društvena odgovornost kao dio strateškog upravljanja. Promjenom koncepta konferencije, koja je do sada bila plenarnog tipa, nastojalo se potaknuti organizacije i pojedince koji provode dobre prakse da ih objavljuju na međunarodnoj razini u obliku koji je prihvaćen u međunarodnoj stručnoj i znanstvenoj zajednici. Također, ovom promjenom, nastojalo se potaknuti razvoj istraživanja DOP praksi i oblika primjene održivog razvoja u Hrvatskoj. Svi radovi obuhvaćeni su u zborniku radova.

Na konferenciji su predstavljeni stručni radovi koji su objedinjeni u ZBORNIKU radova.

Stručno povjerenstvo za reviziju radova:

  1. Ante Glavaš, dr. sc. – predsjednik komisije
  2. Dragan Bagić, doc. dr. sc.
  3. Mirjana Matešić, dr. sc.
  4. Igor Matutinović, dr. sc.
  5. Mislav Ante Omazić, prof. dr. sc.
  6. Ljerka Šimunić, mr. sc.
  7. Marina Škrabalo, mr. sc.
  8. Majda Tafra Vlahović, dr. sc.

U nastavku možete naći prezentacije govornika:

Jaques Spelkens, CSR Europe -Važnost DOP-a za poslovanje: trendovi i praksa EU

Izv. prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić, Ekonomski fakultet u Zagrebu - Trendovi i praksa u Hrvatskoj 

Hrvoje Dragušica, IKEA, stručnjak za održivi razvoj - Primjer dobre prakse u Hrvatskoj

Mr.sc. Merica Pletikosić - Vodeća mala i srednja poduzeća i održivost deliberativno djelovanje

Za više fotografija posjetite našu Facebook stranicu: https://www.facebook.com/HrPsor

bookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram