(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

POVELJA O RAZNOLIKOSTI HRVATSKA

Povelja o raznolikosti u Hrvatskoj slijedi uspješne modele iz drugih europskih zemalja, a temelji se na skupu načela koje potpisnici dobrovoljno prihvaćaju u svrhu promocije raznolikosti, nediskriminacije, uključivosti i jednakih mogućnosti na radnom mjestu. Nositelj projekta u Hrvatskoj je HR PSOR.
Postani potpisnik

Povelja o raznolikosti
 Hrvatska

Potpisivanjem Povelje, potpisnik prihvaća javno podržavati, štititi i razvijati raznolikost u svojoj organizaciji i svom lancu vrijednosti. Nju mogu potpisati velike, male i srednje kompanije, nevladine organizacije, javne ustanove, poslovna udruženja, akademske institucije itd. Ona potiče potpisnike da implementiraju i osnaže svoju posvećenost upravljanju raznolikošću i izvan pravno propisanih okvira.

Europska platforma

Kako bi podržala razvoj i razmjenu dobrih praksi među zemljama članicama, Europska komisija je 2010. lansirala europsku platformu Povelja o raznolikosti. Ona okuplja više od 7100 potpisnika iz 18 zemalja članica koje su prihvatile načela Povelje na nacionalnoj razini. Više od 14 milijuna zaposlenika ima koristi od dobrovoljne posvećenosti kompanija i institucija potpisnica prema primjeni politike raznolikosti. Platforma je dio većeg projekta koji ima za cilj podržati dobrovoljne inicijative za promicanje upravljanja raznolikošću na radnom mjestu.

Savez za rodnu ravnopravnost

Savez za rodnu ravnopravnost predstavlja mrežu kompanija koje se zalažu za povećanje broja žena na rukovodećim i drugim mjestima i jednake plaće za isti rad žena i muškaraca

Zašto je raznolikost važna?

Studije su pokazale kako organizacije koje prepoznaju potencijal koji proizlazi iz raznolikosti radne snage imaju brojne konkurentske i reputacijske prednosti. Raznolikost društva koja se odražava u strategijama upravljanja ljudskim potencijalima osobito je važna u dinamičnim gospodarstvima čije su kompanije i organizacije suočeni sa stalnim promjenama društvenih očekivanja. Politika raznolikosti može povećati povjerenje zajednice, potrošača i drugih dionika prema kompaniji.

Potpisivanje Povelje podrazumijeva:

Prepoznavanje politika raznolikosti kao strateškog sredstva, izvora napretka, kreativnosti i inovativnosti; promicanje ravnopravnosti svih zaposlenika neovisno o spolu, spolnoj orijentaciji, rasnom ili etničkom podrijetlu, vjeri ili uvjerenju, invaliditetu, dobi i drugo; poboljšanje gospodarskog učinka; prvi korak u dugotrajnom procesu koji uključuje inicijaciju, razvoj i prilagodbu politika raznolikosti.

tekst povelje o raznolikosti hrvatska

Povelja o raznolikosti je dokument kojeg individualno izrađuje svaka zemlja, a tekst Povelje potpisuju poslovne i druge organizacije čime se obvezuju na provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojim radnim sredinama i poslovnom okruženju.

Alati za primjenu politike raznolikosti

Ovdje možete preuzeti dokumente

FROM CULTURAL DIVERSITY TO INCLUSION

Preuzmi

PROVEDBA OBRAZOVANJA ZA LJUDSKA PRAVA

Preuzmi

LISTA ZA PROVJERU UPRAVLJANJA RAZNOLIKOŠĆU

Preuzmi

COMPARATIVE ANALYSIS OF NON-DISCRIMINATION LAW IN EUROPE

Preuzmi

EUROPEAN HANDBOOK ON EQUALITY DATA

Preuzmi

MANAGING GENDER PAY REPORTING

Preuzmi

DIVERSITY WITHIN SMALL AND MEDIUM SIZED ENTERPRISES

Preuzmi

THE BUSINESS CASE FOR DIVERSITY IN THE WORKPLACE

Preuzmi

THE BUSINESS CASE FOR DIVERSITY MANAGEMENT

Preuzmi

Ambasadori Povelje o Raznolikosti


Gordana Kovačević

Ericsson Nikola Tesla

Daria Mateljak

Hauska & Partner

Marinko Došen

AD Plastik

Aida Salamanca

British Council

Goran Ražnjević

Ilirija d.d.

John Gasparac

PwC Hrvatska

Kolumne

Potpisnici povelje o raznolikosti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram