(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

7. konferencija o DOP-u, dodjeljene nagrade Indeks DOP-a 2015.

7. konferencija o DOP-u, dodjeljene nagrade Indeks DOP-a 2015. 1 - hrpsor Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj

Zagreb, 1. prosinca 2015. - U hotelu Esplanade Zagreb održana je 7. konferencija o društveno odgovornom poslovanju, u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) te pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva gospodarstva.

Nakon pozdravnih govora, konferenciju je otvorila Tihana Bule, OECD-ova ekonomistica i analitičarka u području odgovornog ponašanja, nakon koje je viša stručna savjetnica GRI-ja Shivani Rajpal predstavila novosti u Globalnoj inicijativi za izvještavanje. Antti Karhunen, voditelj odjela za međunarodnu suradnju i razvoj DG DEVCO, održao je predavanje o privatnom sektoru i odgovornosti dobavljačkog lanca u razvojnoj politici EU. Goran Ražnjević, predsjednik uprave Ilirija d.d. i predsjednik UV-a HR PSOR-a u svojem se predavanju osvrnuo na trendove DOP-a u Hrvatskoj. Primjer dobre prakse u Hrvatskoj predstavila je dr. sc. Josipa Nakić sa Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, dok je o utjecaju poduzetništva na održivost govorio Hermes Arriaga, suosnivač i direktor Impact Huba.

U sklopu konferencije, dodijeljene su i nagrade Indeks DOP-a, za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju. Indeks DOP-a je metoda procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koja se temelji na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih.

Nagrade su dodijeljene prema sljedećim kategorijama:

  • U kategoriji velikih poduzeća: dobitnik nagrade je dm-drogerie markt d.o.o.
  • U kategoriji srednjih poduzeća: dobitnik nagrade je Messer Croatia Plin d.o.o.
  • U kategoriji malih poduzeća: dobitnik nagrade je Globtour Event d.o.o.
  • U kategoriji javnih poduzeća: dobitnik nagrade je Odašiljači i veze d.o.o.
  • Za područje Odgovorne politike i prakse u radnoj okolini: dobitnik nagrade je Končar Energetski transformatori d.o.o. Zajedničko društvo Siemens AG i Končar Elektroindustrija d.d.
  • Za područje Odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem: dobitnik nagrade je Valamar Riviera d.d.
  • Za područje Društveno odgovorni odnosi sa zajednicom: dobitnik nagrade je CEMEX Hrvatska d.d.
  • Nagradu za najveći napredak osvojila je: Ivančica d.d.

I ove godine je u sklopu konferencije održano predstavljanje prijavljenih i recenziranih stručnih radova o DOP-u kroz tri panela: Zaštita okoliša, zaštita na radu i upravljanje rizicima: Primjena DOP prakse: jačanje konkurentnosti, razvoj tržišta, ulaganja u zaposlenike; Društveno odgovorno poslovanje: strateška odrednica za održivi razvoj ili greenwashing (zeleno pranje). Svi prezentirani radovi obuhvaćeni su u zborniku radova.

7_Zbornik_WEB

Više fotografija sa konferencije možete naći na facebook stranici HR PSOR-a

bookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram