(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

Druga nacionalna konferencija o DOP-u

Druga nacionalna konferencija o DOP-u 1 - hrpsor Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj
6. lipnja 2011. u U zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade održana je 2.nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju, u organizaciji Nacionalne mreže za DOP i pod pokroviteljstvom predsjednika RH prof. dr. sc. Ive Josipovića. Brojni posjetitelji imali su priliku čuti kako na DOP gledaju eminentni hrvatski i europski govornici, dok su panel rasprava i okrugli stol ponudili zanimljiva mišljenja vezana uz dobre prakse, inicijative i trendove u ovom području.

U zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade održana je Druga nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju, u organizaciji Nacionalne mreže za DOP i pod pokroviteljstvom predsjednika RH prof. dr. sc. Ive Josipovića. Brojni posjetitelji imali su priliku čuti kako na DOP gledaju eminentni hrvatski i europski govornici, dok su panel rasprava i okrugli stol ponudili zanimljiva mišljenja vezana uz dobre prakse, inicijative i trendove u ovom području. Nakon pozdravnog govora predsjednika Josipovića, na pozornici su se izmjenjivali projektni partneri i europski stručnjaci, a osim pregleda hrvatskih inicijativa i aktivnosti kao što su Indeks DOP‐a, Nacionalna mreža za DOP, portal DOP.HR i druge, naglasak je bio na provedbi DOP‐a u europskim okvirima. Claudia Tober, članica Upravnog odbora Eurosifa, predstavila je trendove održivog ulaganja u Europi, Jürgen Noack, savjetnik organizacije EuroCommerce, osvrnuo se na DOP u poslovnoj organizaciji.

Iznoseći zaključke konferencije, Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR‐a, naglasila je sljedeće: «U posljednjih sedam godina iznimno puno je učinjeno na promociji i integraciji društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj. Prevedene su smjernice za izvještavanje koje koristi sve veći broj poduzeća, osnovan je Global Compact Hrvatska, već tri godine provodi se rangiranje tvrtki prema nefinancijskim kriterijima Indeks DOP‐a, veliki broj poslovnih i drugih organizacija surađuje na promociji društveno odgovornog poslovanja. No ipak, očekivanja sve više rastu, ciljevi se postavljaju sve više te  će biti potrebno udružiti napore svih sektora u društvu kako bi se ovaj koncept proširio na zadovoljavajući način».

Konferencija je dio projekta koji financira Europska unija i rezultat zajedničke inicijative suradničke mreže organizacija za razvoj društveno odgovornog poslovanja (DOP) koju  čine Hrvatski poslovni
savjet za održivi razvoj (HR PSOR), Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Hrvatska udruga banaka (HUB), Hrvatska udruga sindikata (HUS), Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (EFZG), UNDP/Global Compact Hrvatska, dok su podupiratelji Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP), Zelena akcija i Odraz.

 

bookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram