(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

GOSPODARSTVO I ODRŽIVOST

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj od početka svog djelovanja objavljuje važne publikacije o pitanjima održivog razvoja. Uz to, HR-PSOR prevodi i prilagođuje svjetske publikacije koje izdaju međunarodne i nevladine organizacije kojima je u cilju sinergija poslovnog svijeta i održivog razvoja. Te publikacije su uvijek dostupne i koriste ih naši članovi, različite građanske udruge te svi dionici usmjereni prema poslovnoj odgovornosti.

Gospodarstvo i održivost

U četrnaest godina izdavanja službenog glasila "Gospodarstvo i održivost", objavljeno je 60 brojeva s više od tisuću članaka, komentara i savjeta o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju. Nakon 60 brojeva objavljenih u tiskanom i mrežnom izdanju, nastavljamo bez tiska, samo s mrežnim izdanjem.

Jesmo li dobili novu priliku?

Piše: Mirjana Matešić

Neočekivana kriza nas je izbacila iz kolotečine ipokvarila kako poslovne tako i privatne planove. Mnogi su nam planovi na čekanju, a tako je sa svakim poslovnim subjektom i pojedincem u Hrvatskoj i mnogim zemljama svijeta.
Više

Strategija poslovanja u vrijeme koronavirusa

Piše: HR PSOR

Koristeći sve popularniju aplikaciju za video pozive, Zoom, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, 9. travnja je održao s predstavnicima članica razgovor na temu „Strategija poslovanja u doba koronavirusa“.

Više

Kriza oko korona virusa test je otpornosti cijelog sustava na stres

Prilagodio: HR PSOR

„Kapitalizam u sadašnjem obliku počinje gubiti dozvolu za rad“, rekao je Peter Bakker, u intervjuu koji je sredinom ožujka dao nizozemskom dnevnom listu Het Financieele Dagblad (FD).
Više

Top menadžeri trebaju ekspertna znanja za upravljanje usmjereno na održivi razvoj

Piše: Andreja Pavlović

Top menadžeri moraju (bolje) razumjeti razvojnu terminologiju i usvojiti ekspertna znanja koja će im pomoći u pronalaženju bolje ravnoteže između kratkoročnih i dugoročnih ciljeva.
Više

ISO 22301 Business Continuity - Upravljanje poslovnim procesima u doba krize

Piše: DNV GL Adriatica

Neovisno o veličini organizacije, u vremenima kad smo suočeni s raznim prijetnjama našem poslovanju, bitno je osigurati kontinuitet odvijanja poslovnih procesa i aktivnosti tj. pripremiti organizaciju na način da može brzo reagirati na sve potencijalne ugroze u svojem poslovanju.
Više

Valamar pokrenuo program „PAUZA, RESTART“

Piše: Valamar Riviera

Valamar pokrenuo program  „PAUZA, RESTART“ - program očuvanja radnih mjesta u najvećoj turističkoj kompaniji
Više

HEP i Europski zeleni plan

Piše: HEP

Europska je komisija krajem prošle godine donijela Zeleni plan s ciljem da Europa do 2050. godine postane prvi klimatski neutralan kontinent. To je veliki izazov, ali i prilika za sve države članice Europske unije.
Više

Gospodarenje otpadom i dokumentirana informacija

Piše: Dubravka Bačun

Analizirati, povezati i uskladiti brojne podatke koji se odnose na gospodarenje otpadom.
Više

Monitoring neionizirajućih elektromagnetskih polja na tri končareve lokacije

Piše: Irena Šinko

Grupa Končar svoje zaposlenike kontinuirno informira o razinama neionizirajućih elektromagnetskih polja u radnom okruženju.
Više

Kako kvalitetno iskoristiti vrijeme u karanteni: Webinari dostupni svima

Preuzeto s www.dop.hr

Kako je pandemija koronavirusa svima donijela promjene u načinu rada, brojne međunarodne organizacije kreirale su posebne webinare.
Više

Savez za rodnu ravnopravnost održao Forum povodom Međunarodnog dana žena

Piše: HR PSOR

Savez za rodnu ravnopravnost, kojeg su prošle godine osnovale kompanije AstraZeneca, Atlantic Grupa, Coca-Cola HBC Hrvatska, IKEA Hrvatska i Tele2 obilježio je 5. ožujka Međunarodni dan žena.
Više

ARHIVA PUBLIKACIJA

U GiO arhivi publikacija HR PSOR-a možete naći vrijedan izvor informacija o društveno odgovornom poslovanju, održivom razvoju i implementaciji elemenata održivog razvoja u poslovne politike svoje kompanije.
bookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram