(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

GOSPODARSTVO I ODRŽIVOST

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj od početka svog djelovanja objavljuje važne publikacije o pitanjima održivog razvoja. Uz to, HR-PSOR prevodi i prilagođuje svjetske publikacije koje izdaju međunarodne i nevladine organizacije kojima je u cilju sinergija poslovnog svijeta i održivog razvoja. Te publikacije su uvijek dostupne i koriste ih naši članovi, različite građanske udruge te svi dionici usmjereni prema poslovnoj odgovornosti.

Gospodarstvo i održivost

U četrnaest godina izdavanja službenog glasila "Gospodarstvo i održivost", objavljeno je 62broja s više od tisuću članaka, komentara i savjeta o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju. Nakon 60 brojeva objavljenih u tiskanom i mrežnom izdanju, nastavljamo bez tiska, samo s mrežnim izdanjem.

Skupština HR PSOR-a

Piše: HR PSOR

U Zagrebu je 26. lipnja 2020. godine održana 23. sjednica Skupštine HR PSOR-a. Predstavljena su i dva nova člana, Nexe Grupa d.d. i Safege d.o.o, a njihovo predstavljanje možete pročitati o ovome broju.
Više

Intervju s predsjednicom Upravnog vijeća HR PSOR-a, Angelikom Brnadom

Piše: Katarina Plećaš

Razgovarali smo s Angelikom Brnadom,
novoizabranom predsjednicom o Ciljevima održivog razvoja,
Indeksu DOP-a i primjeni Politike raznolikost

Više

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, 5.lipnja, predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR)

Piše: www.predsjednik.hr

„Kapitalizam u sadašnjem obliku počinje gubiti dozvolu za rad“, rekao je Peter Bakker, u intervjuu koji je sredinom ožujka dao nizozemskom dnevnom listu Het Financieele Dagblad (FD).
Više

Nexe Grupa d.d. novi član HR PSOR-a

Piše: Andreja Pavlović

Na 23. sjednici Skupštine HR PSOR-a u članstvo je primljena Nexe Grupa.
Više

Safege – SUEZ Consulting novi članHR PSOR-a

Piše: dr. sc. Mak Kišević

Safege d.o.o. je tvrtka koja kao dio SUEZ Consulting obitelji pruža stručnu podršku nacionalnim, županijskim i lokalnim vlastima u održivom teritorijalnom razvoju te industrijskim tvrtkama koje žele prilagoditi svoje proizvodne pogone učinkovitijem upravljanju resursima i energijom.
Više

Uspostava transformacije sustava: novi smjer prema ostvarenju održivog svijeta

Piše: Marko Ezgeta

HR PSOR je preveo izvještaj Svjetskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (WBCSD) koji se odnosi na Vision 2050, čiji je cilj svijet u kojem će do sredine stoljeća devet milijardi ljudi moći dostojanstveno živjeti, unutar prihvatnih kapaciteta zemlje.
Više

Predstavljene dobitnice natječaja ODVAŽNA 2020

Piše: Solidarna

IKEA Hrvatska, članica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, dodijelila je pet financijskih potpora i pokrenula mentorski program za žene u poduzetništvu.
Više

Kako na društveno odgovoran način ispuniti dužnost kvotnog zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Piše: Dubravka Bačun

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj poziva članice da u ovim vremenima nesigurnosti učine korak više u svom poslovanju i podrže one kojima je pomoć potrebna čak i u
boljim vremenima, osobe s invaliditetom
Više

ARHIVA PUBLIKACIJA

U GiO arhivi publikacija HR PSOR-a možete naći vrijedan izvor informacija o društveno odgovornom poslovanju, održivom razvoju i implementaciji elemenata održivog razvoja u poslovne politike svoje kompanije.
bookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram