Dobra praksa

Holcim Hrvatska

Holcim Hrvatska dio je Holcim Grupe, jednog od vodećih svjetskih dobavljača cementa i agregata, transportnog betona, asfalta i usluga u građevinarstvu. Današnji Holcim Hrvatska razvio se iz tvornice koja je utemeljena 1926. godine u Koromačnu pored Labina, te trenutno zapošljava oko 330 zaposlenika.

 

Isporučujući kvalitetan proizvod, a istodobno poštujući najstrože zahtjeve u zaštiti okoliša, poduzeće je u više od 80 godina postojanja izgradilo dugoročan partnerski odnos s ključnim dionicima, od kojih su kupci najvažniji. Neprestana ulaganja u nove tehnologije omogućuju mu da ponudi optimalna rješenja odgovarajući na rastuće zahtjeve tržišta i kupaca, što potvrđuje i činjenica da je poduzeće ponosni nositelj znaka „Hrvatska kvaliteta” za ukupno 17 svojih proizvoda. Također, u poduzeću smatraju kako je održiva gradnja sektor koji će u narednom razdoblju doživjeti veliki rast pa od 2003. službeno i sustavno promiču vrijednosti održivog razvoja unatoč činjenici da su globalna financijska kriza i mnoštvo strukturnih pogrešaka duboko utkanih u društvenu infrastrukturu bitno ograničili prostor djelovanja.
Upravo je gore navedena problematika potakla Holcim Hrvatsku da svoj doprinos društvenoj odgovornosti usmjeri na područje poduzetništva. Iz tog se stava razvila ideja o suradnji s malim hrvatskim poduzetnicima od kojih su godinu za godinom povodom božićnih blagdana otkupljivani jedinstveni i personalizirani proizvodi. Godine 2011. poduzeće je za dobavljače svojih poklona odabralo poduzeće OPG Plesničar iz Fužina s kojim je godinu ranije ostvario uspješnu suradnju – Holcimov Agrocal potpomogao je rastu i uspješnom urodu biljaka OPG Plesničar. Doprinos poduzeća može izgledati malen i beznačajan za šire društvo, no neosporivo je kako je promijenio život poduzetnika kojeg su odabrali.

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: