(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

Hrvatska poštanska banka postala je članica HR PSOR-a

Hrvatska poštanska banka postala je članica HR PSOR-a 1 - hrpsor Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj
Nikolina Kolarić, direktorica Ureda za održivo poslovanje HPB-a

Fokus na održivom rastu i odgovornom bankarstvu

Slijedeći svoju misiju stvaranja uvjeta za bolji život u Hrvatskoj te potvrđujući predanost održivom poslovanju i razvoju, Hrvatska poštanska banka pristupila je članstvu Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj – HR PSOR

Održivi razvoj strateška je odrednica te jedan od prioriteta u poslovanju Hrvatske poštanske banke koja je svjesna svoje uloge u ostvarenju ciljeva koji vode ugljičnoj neutralnosti te odgovorno upravlja svojim utjecajem težeći stvaranju održive i prosperitetne budućnosti.

HPB kontinuirano unaprjeđuje poslovne prakse i društvenu ulogu s ciljem sve većeg doprinosa održivom razvoju. Podržavajući ESG ciljeve i principe, u svoje je poslovanje ugradila ekološku održivost, kvalitetu upravljanja, transparentnost i etičnost, poštivanje radnih i ljudskih prava te nultu stopu tolerancije na korupciju. Svojim poslovnim rješenjima, brigom za zaposlenike i odgovornošću prema zajednici HPB predano potiče održivi razvoj gospodarstva i napredak društva nastojeći aktivno i primjereno odgovoriti na globalne klimatske i društvene izazove te osigurati bolju, održiviju i sigurniju budućnost.

Hrvatska poštanska banka postala je članica HR PSOR-a 2 - hrpsor Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj

U skladu sa našim strateškim odrednicama, u Banci je 2021. osnovana posebna organizacijska jedinica Ured za održivo poslovanje što nam omogućuje dodatni napredak u implementaciji ciljeva održivosti i osiguranju cjelovite primjene ESG regulative. Članstvo u HR PSOR-u za nas je prilika da budemo još aktivniji u održivim projektima, da svojim primjerom podupiremo zajedničke ciljeve organizacije i doprinesemo razvoju društva, u sinergiji s onima s kojima dijelimo načela, vrijednosti i razumijevanje važnosti održivosti. Poručuje Nikolina Kolarić, direktorica Ureda za održivo poslovanje HPB-a.

bookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram