(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

13. KONFERENCIJA O ODRŽIVOM RAZVOJU

9. i 10. studenoga


hOTEL ESPLANADe zagreb

prijenos uživo
REGISTRACIJA

program

USKORO

moderatori panela

Panel: Kako pridonijeti smanjenju i prilagodbi klimatskim promjenama
Moderatorica:

Maja božičević Vrhovčak

Maja ima više od 20 godina iskustva u tehnologijama i politikama održive energije, kao istraživačica, predavačica i promotorica. Njena područja znanja uključuju obnovljive izvore energije i energije s niskim udjelom ugljika, a posvećena je prijelazu na niskougljično društvo. Prati razvoj politike EU -a na ovom području i njezino prenošenje u hrvatski pravni okvir. Članica je Energetskog instituta Hrvoje Požar, Odjela za energetiku i klimatsko planiranje. Ima doktorat znanosti u energetici sa Sveučilišta u Zagrebu.
Panel: Kako poslovni sektor može utjecati na komponentu Društvena pravda
Moderator:

Boris jokić

Boris je ravnatelj Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu. Diplomirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i doktorirao sa Sveučilišta Cambridge. Trenutno vodi projekte o obrazovnim aspiracijama učenika i nacionalnom praćenju učinaka pandemije COVID-19 na obrazovni sustav Hrvatske pod nazivom „Obrazovne aspiracije učenika u prijelaznim razdobljima hrvatskog osnovnoškolskog obrazovanja: priroda, odrednice i promjene" (COBRAS). Bio je član Nacionalnog obrazovnog vijeća i jedan je od autora aktualne hrvatske strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije. Bio je voditelj sveobuhvatne Kurikularne reforme ranog i predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u Hrvatskoj. Ideje, procesi i vrijednosti ove reforme doveli su do masovnih protesta podrške diljem Hrvatske s više od 50 000 ljudi.

Panel: Održivo financiranje
Moderatorica:

dARIJA MATELJAK

Daria je izvršna partnerica u konzultantskoj kući Hauska & Partner. Ima 30-godišnje iskustvo u poslovnom i komunikacijskom savjetovanju, upravljanju rizicima i reputacijom te razvoju organizacijske kulture. Također, savjetuje financijski sektor u pitanjima održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja te integraciji ESG kriterija u poslovne strategije. Viša je predavačica na sveučilištima, gdje drži i kolegije iz održivog razvoja i DOP-a i održava edukacije iz područja održivosti, društvene odgovornosti, integracije ESG i izvještavanja o održivosti. Aktivno sudjeluje u radu HR PSOR-a već dugi niz godina, angažmanom u Upravnom vijeću, stručnim skupinama te sudjelovanjem u raznim projektima. Daria je ambasadorica Povelje raznolikosti u Hrvatskoj.
Panel: Izvještavanje o održivosti
Moderatorica:

mirjana matešić

Autorica je više knjiga i stručno-znanstvenih radova i projekata iz područja održivog razvoja. Pokretačica je glasila Gospodarstvo i održivost i voditeljica stručnog tima autora metodologije Indeksa DOP-a za procjenu društveno odgovorne prakse poduzeća. Pokretačica je konferencije o DOP-u, predavačica na edukativnim seminarima iz područja korporativne održivosti, nefinancijskog izvještavanja, Ciljeva održivog razvoja, ljudskih prava, politika raznolikosti i dr. Članica je upravnog odbora Rimskog kluba Hrvatska, OECD-ove nacionalne kontaktne točke, Državnog savjeta za održivi razvoj i zaštitu okoliša te drugih stručnih tijela. Doktorirala je na sociologiji održivog razvoja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, magistrirala je poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a diplomirala je ekologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Panel: Industrijska politika
Moderatorica:

merica pletikosić

Merica je voditeljica sektora održivog poslovanja u tvrtki CEMEX Hrvatska d.d. Ona je stručnjak za područje održivog razvoja i zaštite okoliša s iskustvom vođenja međunarodnih projekata, konzultant u industrijskoj ekologiji i akvizicijama, izrada korporativnih strategija i dokumenata zaštite okoliša i održivog razvoja, komunikacija i informiranje javnosti o zaštiti okoliša, komunikacija s ekološkim nevladinim udrugama i civilnim sektorom, usklađivanje zakonodavstva i propisa zaštite okoliša, gospodarenja otpadom te klimatskih politika EU.
Panel: Prirodni kapital
Moderatorica:

Tajana Uzelac Obradović

Tajana je voditeljica projekata/ voditeljica nuđenja, ugovaranja i poslovne administracije u savjetodavnom poduzeću DVOKUT-ECRO d.o.o. Ona je magistra biologije sa Sveučilišta u Zagrebu te trenutno radi na doktorskom studiju Zaštite prirode i okoliša na Sveučilištu u Osijeku i Institutu Ruđer Bošković. Ima preko 10 godina iskustva u struci upravljanja zaštitom okoliša, bavi se koordiniranjem i osiguravanjem kvalitetnih, stručnih i pravovremeno izvršenih zadataka u okviru projekta/izvršenja stručne usluge u skladu s ugovornim obvezama, zakonskim propisima te stručnim znanjima. Sudjelovala je u provedbi velikog broja aktivnost za Hrvatsku udrugu stručnjaka u zaštiti prirode i okoliša (HUSZPO) kao tajnica pri Upravnom odboru. Također, sudjelovala je u izradi mnogih studija na području utjecaja na okoliš.

REGISTRACIJA

Sudjelujte na 13. konferenciji o održivom razvoju !
REGISTRIRAJ ME

organizator

pokrovitelji

medijski pokrovitelji

Prošle konferencije

11. studenoga 2020.
12. konferencija o DOP-u i 13. dodjela nagrada Indeksa DOP-a

Piše: dr. sc. Mirjana Matešić Ovogodišnja konferencija zbog strogih epidemiološkim mjera koje su na snazi održana je u nešto suženom […]

Više
21. studenoga 2019.
11. konferencija o DOP-u i 12. dodjela nagrada Indeksa DOP

Kako izgleda održiva budućnost u Hrvatskoj? Što sve trebamo poduzeti da je ostvarimo? Koji su modeli financiranja održivih projekata? Koja […]

Više
24. studenoga 2018.
Osvrt na 10. konferenciju o DOP-u

Ovogodišnja 10. jubilarna konferencija o društveno odgovornom poslovanju održana je u hotelu Esplanade Zagreb, 20. i 21. studenoga. Konferencija je […]

Više
Povijest Konferencije o DOP-u

galerija

Konferencija o društveno odgovornom poslovanju godišnji je događaj koji okuplja stručnjake za društveno odgovorno poslovanje i održivost, korporativne menadžere i organizacijske vođe kako bi razgovarali o najnovijim trendovima u područjima DOP-a i održivosti. 11. konferencija o DOP-u održana je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

NAGRADA
indeksa DOP-a

Društveno odgovorno poslovanje obuhvaća sve prakse koje kompanije primijenjuju s ciljem praćenja načela održivog razvoja.
Konferencije o DOP-u mjesto su na kojima se kompanijama dodjeljuju nagrade Indeksa DOP-a za primjenu održivog poslovanja. Indeks DOP-a metoda je procjene društvene odgovornosti kompanije u Hrvatskoj koja se temelji na sustavu rangiranja kako bi se omogućila objektivna procjena društveno odgovornih praski kompanija i usporedba s drugima. Indeks DOP-a razvjen je u partnerstvu HR PSOR-a i HGK.
pencilbookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram