(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr


zagreb

11. KONFERENCIJA O DOP-u

19. I 20.
studenog, 2019.

govornici

Sasja Beslik

Voditelj financija održivog razvoja u J. Safra Sarasin
Sasja je švedski i međunarodni financijski stručnjak poznat po promociji financijske održivosti u cijelom svijetu. U J. Safri Sarasin zaposlen je od 2019. Izabran je za Young Global Leader na sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu 2011. godine. Godine 2013. švedski kralj nagradio ga je Kraljevskim redom serafina za izvanredan doprinos teoriji o okolišu i održivosti Švedske, a 2017. ga je New Economy časopis proglašio „liderom održivosti godine“.

Maja Božičević Vrhovčak

Viši istraživač na Energetskom institutu Hrvoje Požar
Maja je doktorirala elektrotehniku na Sveučilištu u Zagrebu. Trenutno je viši istraživač Instituta za energiju Hrvoje Požar. Cijelo desetljeće bila je izvršna direktorica DOOR-a, organizacije civilnog društva stručnjaka posvećenih promicanju održivog energetskog razvoja, a sada je predsjednica Upravnog odbora organizacije.

Renata Brkić

Feelsgood Capital Partners
Renata je serijski poduzetnik i snažno je posvećena njegovanju orijentacije na društveni utjecaj u poslovima koje sama vodi ili savjetovanju drugih. Renata je u svojstvu voditelja Social Impact Investment Hub Professor Balthazar odgovorna za oživljavanje lika profesora Baltazara kao jedinstvenog, umjetničkog, društveno odgovornog branda, za što je dobila nagradu TBAA za najbolje ulaganje u društveni utjecaj u jugoistočnoj Europi 2016. Kao osnivačica Feelsgood Social Impact Venture Fonda, odigrala je vodeću ulogu u procesu dovođenja Europskog investicijskog fonda (EIF) kao glavnog ulagača u Fond.

Sara del Fabbro

IKEA South East Europe CEO and Chief Sustainability Officer
Sara ima dugogodišnje iskustvo u radu u IKEA-i, a počela je 1999. u Bolonji, gdje je radila na različitim pozicijama. U 2014. postala je zamjenica direktora robne kuće u Torinu, a samo dvije godine kasnije preuzela je kormilo robne kuće Milano San Giuliano. U rujnu 2017. Sara je postala zamjenica izvršnog direktora IKEA-e u Italiji. Sara je u lipnju 2019. godine preuzela je funkcije izvršne direktorice IKEA-e za Jugoistočnu Europu i glavne direktorice za održivost.

Srgjan Kerim

Diplomat
Srgjan je makedonski diplomat, ekonomist, bivši ministar vanjskih poslova Makedonije i Predsjednik 62. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda. Bio je specijalni izaslanik glavnog tajnika UN-a za klimatske promjene od 2008. do 2010. godine. U posljednjem desetljeću održao je više od 100 predavanja na međunarodnim konferencijama na teme kao što su globalizacija, rastuća ekonomija, održivi razvoj i klimatske promjene na sveučilištima diljem svijeta, primjerice na Sveučilištu u New Yorku i Sveučilištu u Hamburgu.

Zrinka Lovrenčić

Izvršna direktorica Great Place to Work Australia
Od 2008. godine Zrinka surađuje s organizacijama iz različitih industrija kako bi procijenila kulture na radnom mjestu i podržala ih u nastojanju da svoje organizacije transformiraju, u ne samo velika radna mjesta, već i povećaju prinose svojih dioničara. Posjeduje preddiplomsku diplomu iz trgovine i magistarsku iz menadžmenta sa Sveučilišta Macquarie, kao i MBA diplomatsku školu za menadžment u Macquarieju. Zrinki je dodijeljena NSW Finalist nagrada na dodjeli Telstra Business Woman of the Year, 2013. godine.

Pedro Ortún

Bivši direktor Glavne uprave za poduzetništvo i industriju Europske komisije
Pedro ima veliko iskustvo s institucijama Europske unije, točnije Europskom komisijom, u kojoj je bio direktor Uprave III (unutarnje tržište i industrijska pitanja), zadužen za čelik, prema Europskom ugovoru o čeliku i ugljenu. Od 1991. do 2015. obuhvatio je sve europske sektore industrijske proizvodnje, kao i sve neregulirane sektore usluga nakon 2000. Iste godine postao je zadužen za vođenje i koordinaciju „procesa“ korporativne društvene odgovornosti (DOP), što je dovelo do usvajanja tri strategija o DOP-a u Europskoj komisiji, od kojih je posljednja bila „Obnovljena strategija za DOP-u Europske unije“ u 2011. godini.

Petra Remeta

Direktorica programa u WWF Adria
Petra je stekla zvanje doktora hidrogeologije i magistra znanosti iz područja upravljanja okolišem. Ima deset godina iskustva u zaštiti okoliša. Počevši u privatnom sektoru s razvojem obnovljivih izvora energije, prije pet godina Petra se pridružila Svjetskom fondu za prirodu (WWF). Petra trenutno radi kao direktor programa zaštite okoliša u uredu WWF Adria, vodećem timu koji djeluje u osam zemalja Zapadnog Balkana na, između ostalog, transformaciji poslovnih praksi prema održivosti i DOP-u.

Dunja Mazzocco Drvar

Urednica vremenske prognoze i voditeljica na RTL-u Hrvatska
Dunja je diplomirala meteorologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trinaest godina radila je kao meteorologinja u Hrvatskoj meteorološkoj i hidrološkoj službi, a trenutno radi kao urednica vremenske prognoze i voditeljica na RTL-u Hrvatska. Kao članica grupacije meteorologa World Wide i Rimskog kluba, vrlo je aktivna u komunikaciji vezanoj za vremenske i klimatske probleme. Dobitnica je nagrade za najbolju televizijsku vremensku prognozu u 2018. godini koju dodjeljuje Europsko meteorološko društvo.

Mirko Orlić

Geofizičar, profesor na Sveučilištu u Zagrebu
Mirko je diplomirao na Sveučilištu u Zagrebu i radio kao gostujući stipendist Instituta za oceanografiju Scripps u Sjedinjenim Američkim Državama. Njegova glavna istraživačka zanimanja uključuju fizičke procese u moru, interakciju atmosfera-more i metode analize podataka. Autor je i koautor oko 90 recenziranih publikacija, oko 150 konferencijskih komunikacija i knjiga o vremenu i klimi na jadranskom području. Do sada su publikacije korištene u više od 1900 citata u međunarodnim časopisima i knjigama. Dobio je Fulbrightovu nagradu, hrvatsku Državnu nagradu za znanost i nagradu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

André Spicer

Profesor na Poslovnoj školi Cass
André je profesor organizacijskog ponašanja i utemeljitelj i direktor ETHOS-a: Centra za odgovorno poduzetništvo na Poslovnoj školi Cass. Stručnjak je za područja organizacijskog ponašanja, liderstva i društvene odgovornosti poduzeća. Njegova područja istraživanja su organizacijska moć i politika, organizacijska kultura, identitet zaposlenika i stvaranje novih organizacijskih oblika i vodstva. U svoj rad uključuje brojne različite sektore i područja rada, uključujući financijske institucije, morske luke, sveučilišta, knjižnice, medijske organizacije i nove društvene pokrete.

Davor Škrlec

Profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i bivši zastupnik u Europskom parlamentu
Davor je profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Bio je pomoćnik ministra za okoliš i prirodu u hrvatskoj vladi od siječnja do srpnja 2012., kada je ušao u Europski parlament. Njegova glavna područja interesa uključuju održivu energiju, promet i kružno gospodarstvo. Bio je stalni član parlamentarnog odbora ENVI i član Delegacije za odnose s Kanadom. Također je bio zamjenski član u odborima TRAN i REGI te u Zajedničkom parlamentarnom odboru EU-Turska.

Mirna Koričan Lajtman

Profesorica na Luxembourg School of Business
Mirna je doktorirala na Sveučilištu St. Gallen, u Švicarskoj. Naziv disertacije bio je Impact of personal factors on the work-life conflict and its confluence with organisational factors on employee commitment in Croatia. Trenutno je profesorica na Luksemburškoj poslovnoj školi i programska direktorica za MBA HRM-a na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, gdje predaje kolegije povezane s ljudskim resursima i upravljanjem. U okviru svog rada aktivno prevodi knjige s područja ljudskih resursa i poslovne ekonomije, a autor je i niza istraživačkih radova.

Zdravka Demeter Bubalo

Profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i bivši zastupnik u Europskom parlamentu
Davor je profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Bio je pomoćnik ministra za okoliš i prirodu u hrvatskoj vladi od siječnja do srpnja 2012., kada je ušao u Europski parlament. Njegova glavna područja interesa uključuju održivu energiju, promet i kružno gospodarstvo. Bio je stalni član parlamentarnog odbora ENVI i član Delegacije za odnose s Kanadom. Također je bio zamjenski član u odborima TRAN i REGI te u Zajedničkom parlamentarnom odboru EU-Turska.

Angelika Brnada

Direktorica održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša u INA-i
Angelika Brnada diplomirala je 1996. na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, kao inženjer kemijske tehnologije na odjelu za kemijsko inženjerstvo. Sa 17 godina iskustva u industriji u energetskom, potrošačkom, naftnom i plinskom sektoru, njezin fokus je na uspostavljanju učinkovitog sustava u kojem zaposlenici i poduzetnici razumiju važnost zdravlja i motivirani su za postizanje vrhunskog zdravlja, zaštite na radu, zaštite okoliša i procesa.

Amadeo Watkins

Međunarodni savjetnik za upravljanje
Amadeo je certificirani savjetnik za upravljanje s više od 20 godina profesionalnog iskustva u javnom upravljanju sa savjetnicima više razine koji se odnose na reforme i procese transformacije u zahtjevnim političkim i međukulturalnim okruženjima. Njegovo dokazano iskustvo uključuje službu državnog službenika u Ujedinjenom Kraljevstvu više od 10 godina radeći na strateškoj reformi vlade i pružanju usluga u vezi sa strateškim upravljanjem, vođstvom i organizacijskim razvojem, kao i rad na visokim vladinim razinama u raznim zemljama na složenim inicijativama za transformaciju i optimizaciju upravljanja promjenama. ,

Prošle konferencije

21. studenoga 2019.
11. konferencija o DOP-u i 12. dodjela nagrada Indeksa DOP

Kako izgleda održiva budućnost u Hrvatskoj? Što sve trebamo poduzeti da je ostvarimo? Koji su modeli financiranja održivih projekata? Koja […]

Više
24. studenoga 2018.
Osvrt na 10. konferenciju o DOP-u

Ovogodišnja 10. jubilarna konferencija o društveno odgovornom poslovanju održana je u hotelu Esplanade Zagreb, 20. i 21. studenoga. Konferencija je […]

Više
22. studenoga 2017.
9. konferencija o DOP-u

Nakon pozdravnih govora, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, dodijeljene su nagrade Indeks DOP-a, za najbolja postignuća u društveno odgovornom […]

Više
Povijest Konferencije o DOP-u

galerija

Konferencija o društveno odgovornom poslovanju godišnji je događaj koji okuplja stručnjake za društveno odgovorno poslovanje i održivost, korporativne menadžere i organizacijske vođe kako bi razgovarali o najnovijim trendovima u područjima DOP-a i održivosti. 11. konferencija o DOP-u održana je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

NAGRADA
indeksa DOP-a

Društveno odgovorno poslovanje obuhvaća sve prakse koje kompanije primijenjuju s ciljem praćenja načela održivog razvoja.
Konferencije o DOP-u mjesto su na kojima se kompanijama dodjeljuju nagrade Indeksa DOP-a za primjenu održivog poslovanja. Indeks DOP-a metoda je procjene društvene odgovornosti kompanije u Hrvatskoj koja se temelji na sustavu rangiranja kako bi se omogućila objektivna procjena društveno odgovornih praski kompanija i usporedba s drugima. Indeks DOP-a razvjen je u partnerstvu HR PSOR-a i HGK.
bookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram