(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

msg global solutions – novi član HR PSOR-a

msg global solutions – novi član HR PSOR-a 1 - hrpsor Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj
Sonja Popović, Executive Vice President, Country Manager Croatia

Društveni i ekološki angažman više nije samo opcija u poslovanju – postao je imperativ. Pitanja okoliša, društvene i ekonomske održivosti dotiču svakoga u svijetu – svaku regiju, svaki sloj života, svaki posao, svaku industriju. Najvažniji izazov za tvrtke je dostupnost i kvaliteta podataka relevantnih za procjenu održivosti

Tvrtke kao što je msg počele su kombinirati gospodarski učinak, zaštitu okoliša i društvenu odgovornost kako bi svoje poslovanje učinile održivijim.

msg global solutions dio je grupacije msg – neovisne međunarodne tvrtke sa sjedištem u Njemačkoj. Posluje više od 40 godina, ima više od 11.000 zaposlenih u 27 zemalja diljem svijeta.

msg je SAP-ov partner, koji osim sto je ovlašten za prodaju i implementaciju SAP sustava, jedan je od rijetkih partnera u svijetu koji razvija rješenja za SAP. To nas stavlja u posebnu kategoriju partnera, koji mogu korisnicima pružiti holistički spektar inovativnih usluga kreativnog, strateškog savjetovanja i inteligentnih, održivih IT rješenja s dodanom vrijednošću.

msg global solutions – novi član HR PSOR-a 2 - hrpsor Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj

Iako smo usredotočeni na inovacije koje pomažu kupcima da postanu održiviji, tvrtka msg je također predana biti primjer drugima.

Tema održivosti uvijek je imala središnju ulogu u msg-u tijekom 40-godišnje povijesti tvrtke. Održivost je jedna od sedam vrijednosti msg-a, što odražava kako se odnosimo prema našim ljudima i okolišu.  Od 2020. održivost i društveno odgovorno poslovanje (Corporate social responsibility CSR) čvrsto su usidreni u msg korporativnu strategiju – “Roadmap 2025”. Na tom Roadmapu, CSR formira jedan od 13 strateških ciljeva do 2025.  msg strategija održivosti sastoji se od tri stupa: okoliš – ekonomija- društveni aspekt.

Naša ključna poluga je omogućiti korisnicima stvoriti pozitivan ekonomski, društveni i okolišni utjecaj kroz naša rješenja i uz pomoć naših iskusnih stručnjaka.

Pomažemo državama, organizacijama privatnog i javnog sektora te građanima upravljati rizicima, postići usklađenost s propisima (kao što je ESG izvješćivanje), učinkovito koristiti resurse, mjeriti i smanjiti emisije te inovirati nove poslovne modele kako bi napredovali u digitalnoj i iskustvenoj ekonomiji. Naša rješenja pomažu iskorijeniti ropstvo iz lanaca opskrbe, pokrenuti niskougljično, bez otpada kružno gospodarstvo, eliminirati nejednakost i obrazovati ljude koji nikada nisu imali priliku ući u učionicu.

SAP Profitability and Performance Management for Sustainability omogućuje tvrtkama upravljanje i izvješćivanje o aktivnostima povezanim s društvenim i okolišnim utjecajem njihovog poslovanja, usklađujući procese, ljude i proizvode organizacije s njihovim utvrđenim ciljevima i regulatornim zahtjevima. To dovodi do smanjenje troškova i potencijalno većeg prihoda zbog zelenih proizvoda/usluga. Stoga su održivost i profitabilnost neraskidivo povezane.

Ovo rješenje, s  dostupnim predefinirani scenarijima, tvrtke koriste za upravljanje okolišnim, društvenim i ekonomskim učinkom. Riješenje se koristi kako bi se uskladili procesi, ljudi i proizvodi s utvrđenim ciljevima i zahtjevima održivosti organizacije. SAP Profitability and Performance Management for Sustainability je dizajniran za integraciju s više SAP i ne-SAP sustava u heterogenom okruženju. Može se implementirati bez promjene vaših postojećih logističkih procesa.

Uz SAP Profitability and Performance Management for Sustainability, tvrtke mogu smanjiti troškove, optimizirati rad, eliminirati otpad i smanjiti svoj ekološki otisak. Jednostavnim „pritiskom na gumb“ izmjerite financijski učinak i simulirajte scenarije kako biste optimizirali cijeli lanac vrijednosti.

Kontinuirano radimo na našem obećanju da ćemo koristiti naše opsežne resurse za pozitivan globalni utjecaj.

Pozivamo vas da budete dio održivog putovanja s nama.

Što više širimo vijest i inspiriramo druge da se pridruže održivom poslovanju, to bolje!

msg global solutions – novi član HR PSOR-a 3 - hrpsor Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj

msg global solutions d.o.o.
Slavonska avenija 6/4kat
10000 Zagreb

bookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram