Dobra praksa

PBZ

Privredna banka Zagreb d.d (PBZ) osnovana je 1966. godine, članica je Intesa Sanpaolo Grupe jedne od vodećih bankarskih grupa u Europi. S oko 1,6 milijuna klijenata, poslovnih subjekata i građana i s razgranatom poslovnom mrežom s oko 200 poslovnica i 700 bankomata PBZ pokriva teritorij cijele zemlje.

 

U rujnu 2012. Privredna banka Zagreb otvorila je korporativni vrtić PBZ grupe koji je organiziran kao privatni vrtić s ciljem pružanja svojim zaposlenicima mogućnost lakše uspostave ravnoteže između privatnog i poslovnog života. Pitanje smještaja djeteta u vrtić posljednjih godina postaje sve aktualnija tema uslijed nedostatka mjesta u gradskim vrtićima, stoga su višestruke prednosti otvorenja korporativnog vrtića bile sve očitije. Blizina vrtića i radnog mjesta donosi brojne pogodnosti zaposlenicima, omogućava bolju organizaciju dovođenja i odvođenja djece u vrtić, bolje upravljanje osobnim vremenom, kao i brzu reakciju u slučaju potrebe. Vrtić PBZ grupe smješten je u prizemlju nove poslovne zgrade u Radničkoj 50. Svi prostori vrtića opremljeni su vrhunskim namještajem i opremom te u skladu sa svim standardima struke. Za aktivnosti na svježem zraku osigurano je dvorište opremljeno kvalitetnim spravama za igru i zelena površina, odmah uz vrtić (uz jezero i fontanu poslovnog kompleksa Radnička 50).

 

Nakon što je 2010. godine donesena Odluka o pokretanju projekta “Konsolidacije poslovnih prostora Grupe PBZ u objekt Radnička cesta 50” radi preseljenja zaposlenika PBZ grupe s više lokacija u Zagrebu u novi objekt na Radničkoj cesti 50, Ljudski resursi odlučili su provesti anketu među zaposlenicima o interesu zaposlenika za otvorenjem korporativnog vrtića. Uzevši u obzir pozitivne rezultate ankete te centralizaciju svih organizacijskih dijelova u poslovni kompleks Radnička, Uprava Banke je 2011. donijela odluku o otvorenju korporativnog vrtića, te je za izvršitelja pružanja usluga dječjeg vrtića odabran Dječji vrtić Čigra. PBZ vrtić Čigra otvoren je u rujnu 2012. godine. Dodatnu pogodnost zaposlenicima donosi i odluka Uprave Banke o sufinanciranju dijela troškova programa vrtića za djecu zaposlenika PBZ grupe u iznosu od 600,00 kuna po djetetu, čime je cijena privatnog korporativnog vrtića, uz subvenciju Grada Zagreba, postala vrlo prihvatljiva.

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: