(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

Peta nacionalna konferencija o DOP-u

Peta nacionalna konferencija o DOP-u 1 - hrpsor Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj

U organizaciji HR PSOR-a, u hotelu Esplanade Zagreb, 25. ožujka 2014. godine održana je Peta nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića. U sklopu konferencije koja je ove godine imala naglasak na DOP u ljudskim resursima, dodjeljene su i nagrade Indeks DOP-a.

Nacionalna Konferencija o DOP-u je rezultat zajedničke inicijative suradničke mreže organizacija za razvoj društveno odgovornog poslovanja, koje i ove godine nastavljaju tradiciju održavanja konferencije. Pozdravnim govorima konferenciju su otvorili Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a, Sabina Škrtić, pomoćnica ministra gospodarstva, Stella Ronner Grubačić, Veleposlanica Kraljevine Nizozemske,  Hrvoje Dokoza, zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode, Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta te prof.dr.sc. Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske.

Šesti put za redom ove godine, dodijeljene su nagrade Indeksa DOP-a.

Osim dodjela nagrada tvrtkama najuspješnijim u području DOP-a brojni posjetitelji imali su priliku čuti DOP iskustva iz Nizozemske koje je predstavila Bernedine Bos, voditeljica odsjeka za državna tijela i sektore u nacionalnom centru znanja i umrežavanja za DOP u Nizozemskoj, CSR Netherlands.

Tijekom konferencije, predavanja su održali i drugi strani gosti. Nadya Zhexembayeva govorila je o važnosti inovacija u pitanjima nedostatnih resursa; Elaine Cohen je održala predavanje o međupovezanosti DOP-a i ljudskih resursa te ujedno moderirala i okrugli stol o istoj temi, dok je Leo Hauska govorio o prelasku na G4 smjernice za izvještavanje.

Na konferenciji su govoril:

bookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram