Projekti

POVELJA O RAZNOLIKOSTI

Raznolikost je jedna od temeljnih vrijednosti modernog društva.

 

Povelja o raznolikosti (Diversity Charter) je inicijativa koja je pokrenuta u 16 zemalja Europske unije, a toj inicijativi priključit će se i Hrvatska.

 

Povelja o raznolikosti je dokument kojeg individualno izrađuje svaka zemlja, a tekst povelje potpisuju poslovne i druge organizacije čime se obvezuju na provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojim radnim sredinama i poslovnom okruženju.

 

Povelja o raznolikosti Hrvatska razvija se u sklopu zajedničkog projekta s partnerskim organizacijama iz Slovenije i Rumunjske kojeg financira DG Justice Europske komisije.

 

Projekt je započeo početkom godine, a povelja je lansirana na službenoj svečanosti potpisivanja 4. listopada. Povelju su do sad potpisala 34 poduzeća i organizacije:

 

AD Plastik, AquafilCRO, Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Coca Cola HBC Hrvatska, DNV GL, Dvokut Ecro, Ericsson Nikola Tesla, Hartmann Hrvatska, Hauska i partner, HEP, Holcim Hrvatska, Hrvatski Telekom, Hrvatska udruga poslodavaca, IKEA, Ilirija Biograd, INA, Končar institut za elektrotehniku, Messer Croatia Plin, Oriflame Kozmetika Croatia, OTP banka Hrvatska, Podravka, Philip Morris Zagreb, Pliva Hrvatska, Privredna banka Zagreb, PwC, Regeneracija, Schneider Electric, Securitas, Splitska banka, Tele2, Valamar Riviera, Vetropack Straža i Ured pučke pravobraniteljice.

 

VIŠE O PROJEKTU PROČITAJTE NA POVEZNICI: 

http://ec.europa.eu/justice/discrimination/diversity/charters/index_en.htm 

 

SLUŽBENE STRANICE PROJEKTA ZA RH: 

http://www.raznolikost.hr/

 

DOKUMENT POVELJE O RAZNOLIKOSTI HRVATSKA: 

http://hrpsor.hr//admin/js/tinymce/plugins/filemanager/uploads/PoveljaORaznolikosti/TekstPovelja.pdf

 

 

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: