(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

Treća nacionalna konferencija o DOP-u

Treća nacionalna konferencija o DOP-u 1 - hrpsor Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj

U zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade 30. svibnja 2012 održana je Treća nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju, u organizaciji Nacionalne mreže za DOP i pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića.

Konferencija, zamišljena kao godišnja evaluacija aktivnosti i uspješnosti u promicanju zajedničkih ciljeva za DOP u protekloj godini, okupila je brojne posjetitelje koji su imali priliku čuti kako na DOP gledaju eminentni hrvatski i europski govornici. Također, na konferenciji se govorilo o daljnjim aktivnostima i ciljevima za narednu godinu. „Konferencija je prilika da sublimiramo sve aktivnosti i projekte koji su na temu DOP-a provođeni protekle godine te smo utvrdili napredak i predložili aktivnosti za idući period. Ovakvim okupljanjem želimo djelovati sinergično i razvoj DOP-a u Hrvatskoj temeljiti na transparentnoj javnoj raspravi“, izjavila je Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

Nacionalna Konferencija o DOP-u godišnje je okupljanje stručnjaka i praktičara društveno odogovornog poslovanja i mjesto na kojem su ove godine bile prezentirane aktivnosti i rezultati inicijativa za promicanje DOP-a u Hrvatskoj. Tijekom konferencije predstavljeni su rezultati dvogodišnjeg projekta, kao što su prijedlog Strategije DOP-a, Leksikon održivog razvoja te studije slučaja hrvatskog gospodarstva, a Susan Bird, koordinatorica za DOP u DG Employment-u govorila je o europskoj praksi DOP-a. „Vjerujemo da će skorim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju brojne hrvatske tvrtke biti dodatno potaknute povećati svoje angažmane u području društveno odgovornog poslovanja, a pritom očekujemo da će ih u tome poticati i državne institucije“, izjavila je Susan Bird.

Konferencija je rezultat zajedničke inicijative suradničke mreže organizacija za razvoj društveno odgovornog poslovanja (DOP). Organizacije koje čine Nacionalnu mrežu za DOP iz različitih su sektora, a zajedno rade na primjeni DOP u hrvatskom gospodarstvu. Konferencija je ujedno i dio projekta koji financira Europska unija, a u kojemu sudjeluju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR), Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Hrvatska udruga banaka (HUB), Hrvatska udruga sindikata (HUS), Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (EFZG), UNDP/Global Compact
Hrvatska, dok supodupiratelji Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP), Zelena akcija i Odraz.

 

bookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram