(0)1 4836 650
ured@hrpsor.hr

Tvrtka SATO primila EcoVadis Sustainability Silver Medal

Piše: Barbara Ilijaš Juranić

Tvrtka SATO kontinuirano djeluje na području održivosti. Tako je ove godine, krajem rujna, SATO primio novu ocjenu uspješnosti neovisnih EcoVadis procjenitelja

Napori čitavog SATO tima na čelu sa vlasnikom gospodinom Ratkom Habusom doprinijeli su ispunjavanju kriterija za dobivanje srebrne medalje i certifikata za priznanje! Ova medalja znak je ustrajnosti zaposlenika i tvrtke u stvaranju održivijeg svijeta u kojem djeluju.

EcoVadis je međunarodna platforma za poduzeća koja se angažiraju na području društvene odgovornosti (DOP) i održivosti. EcoVadisova metodologija temelji se na međunarodnim standardima održivosti (Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact i ISO 26000). Nadzire ga znanstveni odbor CSR-a (Corporate Social Responsibility) i stručnjaka za opskrbne lance kako bi se osigurale pouzdane procjene CSR-a.

EcoVadis promatra i ocjenjuje rad svojih članova, pa je tako SATO dobitnik priznanja „Silver Recognition Level“. Međunarodna neovisna agencija EcoVadis na taj je način procjenjivala upravljanje tvrtke na području održivosti u četiri ključna područja, a to su: Okoliš, Rad i ljudska prava, Etika i Održiva nabava.

Na temelju ostvarenog rejtinga na području društveno odgovornog poslovanja, SATO je ostvario rezultate koji su uspješniji od 70% tvrtki koje je do sada ocijenio EcoVadis koji pruža neovisnu, pouzdanu, zajedničku platformu za procjenu i ocjenjivanje više od 65 000 grupacija i tvrtki u 200 industrija u 160 zemalja primjenom kriterija procjene društveno odgovornog poslovanja koji se temelje na standardima održivosti.

S ovom globalno priznatom odlikom, SATO razumije svoju snagu i područja poboljšanja, te potvrđuje svoje društveno odgovorno poslovanje. „Brinemo za svoju internu i eksternu okolinu, potičemo na pozitivnu suradnju i orijentirani smo ka napretku sa težnjom da svaki segment našeg poslovanja bude održiv, transparentan i orijentiran profesionalizmu s ciljem zadovoljavanja svih sudionika poslovnog procesa!“ – ističe vlasnik Ratko Habus.

Tvrtka SATO se obvezala na daljnji razvoj s područja društvene odgovornosti i održivog razvoja, a za to EcoVadis pruža sugestivna rješenje za praćenje održivosti u globalnim opskrbnim lancima, s više od 50.000 tvrtki koje su već procjenjivane na temelju istih ključnih područja.

EcoVadis se time pridružio setu certifikata koje SATO posjeduje, među kojima se ističu ISO 9001, ISO 14001, Bisnode AAA certifikat bonitetne izvrsnosti i FSC certifikat koji SATO posjeduje kao jedina tiskara u Hrvatskoj i okruženju.

„You’re a top sustainability performer and now it’s time to take advantage of it!“ – krilatica je kojom je EcoVadis zasluženo počastio tvrtku SATO u rujnu ove godine kada je primljena ocjena o zadovoljavanju najviših standarda održivosti.

bookmarkmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram