Dobra praksa

Vetropack Straža

Vetropack Straža d.d. dio je Vetropack Grupe, jednog od vodećih europskih proizvođača staklene ambalaže koji je od lokalnog proizvođača stakla izrastao u internacionalnu grupu od sedam tvornica u šest država – Švicarskoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Ukrajini i Republici Hrvatskoj.

 

Priča o Vetropack Straži Hrvatska počinje daleke 1860. godine, kada je bavarski industrijalac Michael von Poschinger podno brežuljka Gaberje, uz rijeku Sutlu, izgradio malu staklanu koja se kroz 152 godine tradicije pretvorila u jednu od najuspješnijih članica Grupe. Poduzeće krajem 2011. godine zapošljava 628 djelatnika raspoređenih u šest sektora, a poslovanje odlikuje kontinuirana prilagodba novim zahtjevima i standardima u svim segmentima poslovanja. Društvena odgovornost za Vetropack Stražu d.d., jednog od osnivača Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, manifestira se kao sinergija zaštite okoliša i lokalne zajednice, te aktivne brige o zaposlenicima. Sustavna zaštita okoliša započeta je 1996. godine uspostavljanjem cjelovitog sustava gospodarenja otpadom, a krajem 90-ih izgrađen je moderan pogon za čišćenje i granuliranje starog ambalažnog stakla, u kojem se može preraditi sav stakleni otpad nastao u Republici Hrvatskoj.

Svi zaposlenici poduzeća osobno vjeruju u filozofiju kako se navike vezane uz pravilan odnos prema okolišu stječu već u dječjoj dobi pa se u skladu s tim kontinuirano provode projekti primjereni djeci, od kojih se posebno ističe projekt Staklo, naš prijatelj. Poduzeće također odlikuje kultura jednakosti i aktivnog angažmana svih zaposlenih, te su u proces razvoja ljudskih potencijala uključene sve hijerarhijske razine i funkcije, što potvrđuje činjenicu da su ljudi najveći kapital poduzeća i jedan od temelja održivog budućeg razvoja.

 

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: