Vijesti članova

Vježbanje u svim prigodama

Projekt Pokret za radost prepoznali su građani diljem Hrvatske i priključili se vježbanju te mjerenju tjelesne spreme. Time su dobili procjenu svojega zdravstvenog stanja i preporuke za daljnje oblike tjelovježbe

 

Promjenjivo rujansko vrijeme nije omelo brojne građane da se odazovu pozivu na zajedničku tjelovježbu i kretanje u subotu i nedjelju, 13. i 14. rujna, u okviru projekta Pokret za radost. Na velikoj završnici u zagrebačkome trgovačkom centru Avenue Mall sudionici su mjerili svoju tjelesnu spremu, sudjelovali u radionicama za tjelovježbu i ples, upoznali različite sportove i programe vježbanja te se odlično zabavljali uz koncert grupe Vatra. Na taj su način pokazali da su vježbanje i kretanje mogući u svim prigodama, bez obzira na vremenske uvjete i mjesto na kojemu se događaju.
Cilj je projekta Pokret za radost, koji organizira Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, promicanje zdravih životnih stilova i važnosti redovitoga kretanja te poticanje građana na vježbanje i rekreaciju. Projekt je ujedno dio službenoga programa Grada Zagreba i uvod u brojne aktivnosti kojima se hrvatska metropola i ove godine uključila u obilježavanje Europskoga tjedna mobilnosti, manifestacije koja se održava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske unije.
Završnica Pokreta za radost započela je u subotu novim izdanjem gradske utrke Urban Challenge i vježbama razgibavanja. U nedjelju su se svi okupljeni imali prigodu okušati u parkouru, nordijskom hodanju, aikidu, M-Danceu, trbušnom plesu i plesu hip-hop, a program je završio koncertom grupe Vatra.
Stručnjaci s fakulteta i promicatelji projekta svim su zainteresiranim posjetiteljima mjerili tjelesnu spremu, odnosno indeks tjelesne mase, postotak masnoće u tijelu, krvni tlak i broj otkucaja srca u mirovanju. Dobivene su podatke bilježili te su im poslužili za procjenu zdravstvenoga stanja ispitanika i preporuke za daljnji oblik kretanja i tjelovježbu.
Mjerenja tjelesne spreme građana Hrvatske u okviru projekta dosad su već provedena u Zagrebu i Splitu, na Međunarodnoj konferenciji o kineziologiji, Plitvičkom maratonu i maratonu Adria Bike. Provode se na širokome uzorku pojedinaca različite dobi, spola i navika povezanih s kretanjem kako bi se dobila što vjernija slika općega stanja u stanovništvu. Rezultati se bilježe i čuvaju, a građani mogu dati i svoju e-adresu kako bi dobivali redovite obavijesti o projektu te na temelju ponovnih mjerenja pratili promjene svoje tjelesne spreme tijekom godine

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: